a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Ježková Milada

Jméno: Ježková Milada
Datum narození: 1910
Místo narození: Praha


Životopis

Herečka Milada Ježková se k filmu dostala zcela náhodně, když se v tramvaji seznámila s režisérem Milošem Formanem, který jí nabídl, aby si zahrála postavu maminky v připravované komedii Lásky jedné plavovlásky (1965). Film sklidil úspěch a tak zanedlouho dostala další nabídku na filmování. Tentokrát to bylo od režiséra Jiřího Menzela do černé komedie Ostře sledované vlaky (1966). A shodou okolností to byla opět role maminky. Od té doby šla z filmu do filmu. Za všechny jmenujme například Formanovu komedii Hoří, má panenko! (1967) nebo Papouškův Nejkrásnější věk (1969). Ani v 70. letech na ni režiséři nezapomínali. Hrála postavy maminek, dělnic, sousedek, babiček ve filmech Na startu je delfín (1975), Kulový blesk (1979), Jak rodí chlap (1979), Diagnóza smrti (1979) a dalších.

Natáčela i v 80. letech. Objevila se například v komedii Zdeňka Podskalského Trhák (1981), ve Smoljakově komedii Vrchní, prchni! (1981), v komedii Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981) Milana Muchny nebo v Menzlově komedii Vesničko má středisková (1986) atd. Naposledy jsme ji mohli vidět ve filmu režiséra Víta Olmera Antonyho šance z roku 1986.

Milada Ježková zemřela v roce 1994 v Praze ve věku vysokých osmdesáti čtyř.

Filmografie

  • 1986 Antonyho šance
  • 1985 Skalpel, prosím
  • 1985 Vesničko má středisková
  • 1984 Sanitka
  • 1984 Všichni musí být v pyžamu
  • 1981 Jako zajíci
  • 1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
  • 1980 Arabela
  • 1980 Co je doma, to se počítá, pánové...
  • 1980 Ja milujem, ty miluješ
  • 1980 Jen si tak trochu písknout
  • 1980 Muž přes palubu
  • 1980 Trhák
  • 1980 Vindobóna
  • 1980 Vrchní, prchni!
  • 1979 Diagnóza smrti
  • 1979 Hon na kočku
  • 1979 Jak rodí chlap
  • 1979 Žena pro tři muže
  • 1978 Čekání na déšť
  • 1978 Já už budu hodný, dědečku!
  • 1978 Kulový blesk
  • 1978 Past na kachnu
  • 1977 Ať žijí duchové!
  • 1975 Osvobození Prahy
  • 1974 Na startu je delfín
  • 1973 Maturita za školou
  • 1972 Zlatá svatba
  • 1971 Kat nepočká
  • 1971 Svědectví mrtvých očí
  • 1969 Po stopách krve
  • 1968 Bitva na Červeném poli
  • 1968 Nejkrásnější věk
  • 1967 Hoří, má panenko
  • 1967 Muž, který stoupl v ceně
  • 1967 Svatba jako řemen
  • 1966 Ostře sledované vlaky
  • 1965 Lásky jedné plavovlásky

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky