a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Karešová Alena

Jméno: Karešová Alena
Datum narození: 27.1.1927
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Herečka Alena Karešová začala natáčet v 50. letech. Během své herecké kariéry ztvárnila na třicet vedlejších filmových rolí. Před kamerou se poprvé objevila v epizodní roličce mladé ženy na schůzi v komedii režisérů Václava Wessermana a Ivo Nováka Nejlepší člověk (1954). Hrála prodavačky, asistentky, sekretářky, úřednice, učitelky, zdravotní sestry a další postavy. Jmenujme například filmy: Lipského Ať žijí duchové (1977), Podskalského Trhák (1981) a Křtiny (1981), Troškovu Botu jménem Melichar (1983) a Slunce, seno, jahody (1984), Kachyňovy Sestřičky (1984), Kleinovu komedii Jak básníkům chutná život (1988) a další.

V 90. letech ji režisér Zdeněk Zelenka obsadil do role baronky ve své filmové pohádce Nesmrtelná teta (1993). Objevila se jako paní Šindelářová v černé komedii Milana Šteindlera Díky za každé nové ráno (1994). Naposledy se objevila ve filmu jako překladatelka  v Renčově Válce barev (1995) a v seriálu Život na zámku (1995).

Filmografie

  • 1995 Válka barev
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Díky za každé nové ráno
  • 1993 Nesmrtelná teta
  • 1987 Jak básníkům chutná život
  • 1987 Zuřivý reportér
  • 1986 Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1986 Kukačka v temném lese
  • 1986 Můj hříšný muž
  • 1984 Co je vám, doktore?
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 Prodavač humoru
  • 1984 Rozpuštěný a vypuštěný
  • 1984 Schöne Wilhelmine, Die
  • 1984 Slunce, seno, jahody
  • 1983 Bota jménem Melichar
  • 1983 Lekár umierajúceho času
  • 1983 Sestřičky
  • 1982 Dynastie Nováků
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1981 Křtiny
  • 1981 Velké přání
  • 1980 Hra o královnu
  • 1980 Trhák
  • 1980 Vindobóna
  • 1979 Historky z Ražické bašty
  • 1979 Jak rodí chlap
  • 1979 Oddechový čas
  • 1978 Stíhán a podezřelý
  • 1976 Konečně si rozumíme
  • 1976 Odysseus a hvězdy
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Za volantem nepřítel
  • 1973 Kronika žhavého léta
  • 1973 Vítr
  • 1971 Alfons Karásek v lázních
  • 1971 Svět otevřený náhodám
  • 1970 Fantom operety
  • 1969 Směšný pán
  • 1968 Naše bláznivá rodina
  • 1962 Tarzanova smrt
  • 1961 Kotrmelec
  • 1961 Návštěva
  • 1961 Smrt na Cukrovém ostrově
  • 1959 Zkouška pokračuje
  • 1958 Hlavní výhra
  • 1957 Schůzka o půl čtvrté...
  • 1954 Nejlepší člověk

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky