a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Kornová Yvetta

Jméno: Kornová Yvetta
Datum narození: 27.11.1961
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Yvetta  Kornová v patnácti letech šla studovat konzervatoř. Před kamerou stála poprvé v dětském filmu režisérky Věry Plívové - Šimkové Přijela k nám pouť (1974). V prvním ročníku konzervatoře si ji do hlavní role svého celovečerního debutu Housata (1979) vybral režisér Karel Smyczek. Na začátku druhého ročníku Yvetta školu opustila.

Následovaly menší role ve filmech Pozor vizita (1981) a Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981). Hlavní roli si zahrála ve filmu Malinový koktejl (1982). Svou nejlepší filmovou roli ztvárnila opět pod taktovkou Karla Smyczka ve filmu Krajina s nábytkem (1986). Na dlouhé roky byla herecká kariéra této charismatické herečky přerušena. Naposledy se na plátně objevila v menší roličce bachařky ve filmu Krev zmizelého (2005). V současnosti pracuje jako operátorka.

Filmografie

  • 2006 Kočky
  • 2005 Žil jsem s cizinkou
  • 2005 Živnostník
  • 2004 Krev zmizelého
  • 2003 I ve smrti sami
  • 2003 Krev zmizelého
  • 2002 Udělení milosti se zamítá
  • 1997 Nejasná zpráva o konci světa
  • 1989 Barnabáš a Tobiáš aneb cestovní kancelář Krasohled
  • 1986 Krajina s nábytkem
  • 1986 Pavučina
  • 1985 Slavné historky zbojnické
  • 1985 Zastihla mě noc
  • 1984 Až do konce
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 Oldřich a Božena
  • 1984 Prodavač humoru
  • 1983 Lekár umierajúceho času
  • 1982 Malinový koktejl
  • 1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
  • 1981 Pozor, vizita!
  • 1980 Citová výchova jednej Daše
  • 1979 Housata
  • 1977 Zrcadlení
  • 1975 Můj brácha má prima bráchu
  • 1975 My z konce světa
  • 1973 Přijela k nám pouť
  • 1972 6 medvědů s Cibulkou

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky