a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Krbová Ljuba

Jméno: Krbová Ljuba
Datum narození: 5.7.1958
Místo narození: Hradec Králové, ČR


Životopis

Ljuba Krbová studovala Konzervatoř v Praze. Ve filmu se v epizodní roličce poprvé mihla koncem 70. let v životopisném filmu Františka Vláčila Koncert na konci léta (1979). Větší filmovou roli Marie si zahrála v romantickém příběhu zasazeného do atmosféry maloměsta na počátku dvacátého století Helimadoe (1993) Jaromila Jireše. Hrála Táňu, jednu z hlavních postav thrilleru Jaroslava Brabce Holčičky na život a na smrt (1996) nebo postavu La Mad v pohádce Karla Smyczka Lotrando a Zubejda (1997). Její zatím poslední filmovou rolí byla Oskarova matka v komedii Karla Comy Experti (2006). Ljuba Krbová je ale vnímána především jako televizní seriálová herečka. Věnuje se také dabingu.

Ve volném čase chodí do přírody a také ráda pracuje na zahrádce. Má i jeden neobvyklý koníček. Věnuje se čínským bojovým uměním. V roce 2001 byla 14. na mistrovství světa ve wu-šu.

Filmografie

  • 2008 Vy nám taky, šéfe!
  • 2006 Hranice
  • 2006 Lojzička je číslo
  • 2006 Srdeční záležitost
  • 2005 Bazén
  • 2005 Experti
  • 2005 Jasnovidec
  • 2005 Stříbrná vůně mrazu
  • 2005 Ulice
  • 2004 Místo nahoře
  • 2004 Náměstíčko
  • 2004 Napola / Hitlerova elita
  • 2004 Pražské padělky
  • 2003 Nekonečná neděle
  • 2002 Útěk do Budína
  • 1999 Dámě kord nesluší
  • 1998 Dceruška Růže
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1998 Tři králové
  • 1997 Lotrando a Zubejda
  • 1996 Holčičky na život a na smrt
  • 1996 Hospoda
  • 1996 Krajina před bouří
  • 1996 Manželská tonutí
  • 1995 Život na zámku
  • 1994 Bylo nás pět
  • 1994 Helimadoe
  • 1994 Hrnec
  • 1993 Vikingové z Bronských vršků
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 Přítelkyně z domu smutku
  • 1992 Správná šestka
  • 1991 Co teď a co potom?
  • 1991 Proč pláčeš, břízo bílá
  • 1991 Žebrácká opera
  • 1990 Dcera národa
  • 1990 Přísahám a slibuji
  • 1988 Bronzová spirála
  • 1988 Rodáci
  • 1985 Slavné historky zbojnické
  • 1984 Bandité
  • 1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1983 O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle
  • 1982 Hlavní výhra
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1982 Šílený kankán
  • 1982 Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického
  • 1981 Kosenie jastrabej lúky
  • 1981 Medailónek
  • 1981 Pošťácká pohádka
  • 1980 Něco je ve vzduchu
  • 1979 Hon na kočku
  • 1979 Koncert na konci léta
  • 1979 Pátek není svátek
  • 1979 Zkoušky z dospělosti
  • 1978 Radost až do rána
  • 1977 Hop - a je tu lidoop
  • 1977 Zrcadlení
  • 1976 Smrt mouchy

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky