a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Krobotová Lenka

Jméno: Krobotová Lenka
Datum narození: 10.3.1977
Místo narození: Plzeň, ČR


Životopis

Česká herečka Lenka Krobotová je dcera divadelního řežiséra M.Krobota a herečky Hany Doulové. Pochází z umělecké rodiny, od dvanácti let se věnovala lidovému, později scénickému tanci.  Od absolvování DAMU je stálou členkou souboru Dejvického divadla v Praze. Ve filmu se v epizodní roličce mladé dívky poprvé mihla koncem 90. let v Chlumského komedii Stůj, nebo se netrefím (1998). Vidět jsme ji mohli ve filmové adaptaci Vančurova románu Útěk do Budína (2002) režiséra Miloslava Luthera. Objevila se v roli sekretářky v černé komedii Davida Ondříčka Jedna ruka netleská (2003) nebo Terezky ve vánoční černé komedii Doblba! (2005) v režii Petra Vachlera.

Ve filmu ztvárnila manželku hlavního hrdiny Karla Muka a nevlastní matku Karlovy dcery Lenky. Do hlavní role Silvy, jejíž život je plný tance, hudby, alkoholu a milostných her, která se snaží získat zpět svou životní lásku, ji obsadil režisér Julius Ševčík v dramatu Restart (2005). Její další filmovou rolí je Grušenka v dramatizaci románu Fjodora Michajloviče Dostojevského Karamazovi (2008) Petra Zelenky. V poslední době si zahrála v komediích BrainStorm (2008) a Příběhy obyčejného šílenství (2009) a v hororu T.M.A. (2009).

Filmografie

  • 2009 T.M.A.
  • 2009 Příběhy obyčejného šílenství
  • 2009 Opus č. 50 na motivy Milady Horákové
  • 2009 Ať žijí rytíři!
  • 2008 BrainStorm
  • 2008 Karamazovi
  • 2007 Hraběnky
  • 2006 O Šípkové Růžence
  • 2006 Poslední sezona
  • 2005 Doblba!
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2005 Restart
  • 2003 Jedna ruka netleská
  • 2002 Nevěsta s velkýma nohama
  • 2002 Oblomov (divadlo)
  • 2002 Sprcha
  • 2002 Útěk do Budína
  • 2001 Byla láska
  • 2000 Sirup (divadlo)
  • 1995 O Šedivákovi
  • 1991 Wolfgang A. Mozart

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky