a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Laurinová Sabina

Jméno: Laurinová Sabina
Datum narození: 8.4.1972
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Sabina Laurinová se do širšího podvědomí diváků dostala především díky atraktivnímu (a trošku naivnímu) vzhledu a krásnému hlasu.

V roce 1991 absolvovala pražskou konzervatoř. Dlouhovlasá blondýnka se poprvé na filmovém plátně objevila ve svých sedmnácti letech jako Lotka historického česko-polského dobrodružného filmu režiséra Januse Majewskiho Kainovo znamení (1989). V 90. letech hrála převážně jen v televizních filmech a seriálech až na filmovou roli princezny Eufrozíny, do které ji obsadil režisér Zdeněk Troška ve své klasické filmové pohádce Z pekla štěstí (1999). Princeznu Eufrozínu si zahrála i ve volném pokračování pohádky Z pekla štěstí 2 (2001). Další filmovou filmovou rolí byla maminka Koudelková v rodinné komedii Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli (2005). Jejími zatím posledními rolemi byla něžná Ofélie v pohádce Šťastný smolař (2009) a role královny v pohádce Čertova nevěsta (2010).

Uplatnila se také jako moderátorka v hudební soutěži DO-RE-MI po boku Pavla Trávníčka. V roce 2004 se s ní rozešel zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek, se kterým má dceru Valentínu.

 

 

Filmografie

  • 2017 Modrý kód
  • 2016 Doktorka Kellerová
  • 2014 Doktoři z Počátků
  • 2012 Drahá tchýně
  • 2012 Nejlepší Bakaláři
  • 2010 Čertova nevěsta
  • 2009 Škola pro život
  • 2009 Šťastný smolař
  • 2007 Galileo (divadlo)
  • 2007 Láska In Memoriam
  • 2005 Bazén
  • 2005 Jak se krotí krokodýli
  • 2000 Z pekla štěstí2
  • 1999 Ošklivá princezna
  • 1998 Já a Karel
  • 1998 Prince des imposteurs, Le
  • 1998 Z pekla štěstí
  • 1997 Polední žár
  • 1997 První a poslední
  • 1997 Zdivočelá země
  • 1996 Konec velkých prázdnin
  • 1996 Poe a vražda krásné dívky
  • 1996 Pohádka z větrného mlýna
  • 1996 Pražský písničkář
  • 1995 Modrá krev
  • 1995 Ruleta
  • 1994 Duhová hora
  • 1994 Vášnivé známosti
  • 1993 Hadí pohledy
  • 1993 Hotýlek v srdci Evropy
  • 1993 Modrý pták
  • 1993 Zmrazený Vasil
  • 1992 Detektiv Martin Tomsa
  • 1992 Tři dary lásky
  • 1991 Dívčí válka
  • 1991 Kdyby tisíc klarinetů
  • 1991 Tajemství
  • 1991 Usmívat se, prosím
  • 1990 Zachýsek zvaný Rumělka
  • 1990 Zmatky kolem Katky
  • 1989 Kainovo znamení
  • 1989 O čarovné Laskonce
  • 1988 Chlapci a chlapi
  • 1981 Uličnictví pana Čabouna

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky