a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Mihulová Alena

Jméno: Mihulová Alena
Datum narození: 4.5.1965
Místo narození: Brno, ČR


Životopis

Alena Mihulová začínala v amatérských hereckých souborech. Je absolventkou brněnské JAMU. V sedmnácti letech ne sebe velmi výrazně upozornila v jedné ze dvou hlavních rolí Kachyňova filmu Sestřičky (1983). V následujícím roce jí do titulní role svého hraného debutu Džusový román (1984) obsadil Fero Fenič. Premiéru měl tento film až o čtyři roky později.

Do třetice hrála hlavní roli v Kachyňově poetickém příběhu z počátku století Kráva (1993). Za režiséra Karla Kachyňu se Alena Mihulová provdala a má s ním dceru Karolínu. Po manželově smrti trpěla psychickými problémy, podrobila se i léčení, vrátila se také k divadelní práci pro zrakově postižené děti.

Filmoví diváci mohli Alenu Mihulovou spatřit ve filmu Kytice (2000), komedii Kožené slunce (2002), a zatím naposledy se objevila v seriálu Okresní přebor (2009).

Filmografie

  • 2011 Nevinnost
  • 2009 Okresní přebor
  • 2002 Kožené slunce
  • 2002 Pátek čtrnáctého
  • 2000 Den dobrých skutků
  • 2000 Kytice
  • 1998 Tři králové
  • 1993 Kráva
  • 1992 Městem chodí Mikuláš
  • 1990 Začátek dlouhého podzimu
  • 1989 Poutníci
  • 1986 Smrt krásných srnců
  • 1984 Džusový román
  • 1983 Sestřičky

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky