a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Nováková Sandra

Jméno: Nováková Sandra
Datum narození: 15.4.1982
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Sandra Nováková se poprvé s filmovou kamerou setkala ve svých deseti letech, kdy si ji do svého příběhu Shapirovy rukopisy (1992) pro roli malé Miriam vybrala režisérka Jasmina Bralič. V 90. letech si ještě se svým mladším bratrem, hercem Adamem Novákem, zahrála například ve Smyczkově televizním seriálu Bylo nás pět (1994), kde ztvárnila jednu z hlavních postav, Evičku Svobodovou. Dále byla Kristiou ve strhujícím příběhu z nedaleké budoucnosti Poslední přesun (1995) režiséra Kryštofa Hanzlíka. Také se objevila v komedii Otakára Schmidta Eliška má ráda divočinu (1999). Režisér F. A. Brabec ji svěřil jednu z rolí ve filmové básni z hororových květů Karla Jaromíra Erbena Kytice (2000). V roce 2007 ztvárnila jednu z hlavních dívčích postav tragikomedie Karin Babinské Pusinky (2007). V roce 2008 hrála v komedii Martina Kotíka Vy nám taky, šéfe!. Z posledních filmů uveďme např. dramata Protektor (2009), Zakázaný člověk (2009) a  Drahá tchyně (2010). Hrála také v několika televizních inscenacích a seriálech (Soukromé pasti, Pojišťovna štěstí, Ordinace v růžové zahradě).

Filmografie

  • 2017 Modrý kód
  • 2016 V.I.P. vraždy
  • 2015 Barování
  • 2014 Kancelář Blaník
  • 2014 Neviditelní
  • 2014 Vinaři
  • 2013 Bez hranic
  • 2013 Obchodníci
  • 2012 Školní výlet
  • 2012 Velkej Honza
  • 2011 Tchyně a uzený
  • 2010 Drahá tchyně
  • 2009 Zakázaný člověk
  • 2009 Protektor
  • 2009 Veni, vidi, vici...
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2008 Svět z papíru
  • 2008 Vy nám taky, šéfe!
  • 2007 Pusinky
  • 2006 Manželé roku 2006
  • 2006 O malíři Adamovi
  • 2006 Sůva z nudlí
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 2002 Miláček
  • 2001 Muž, který vycházel z hrobu
  • 2000 Český Robinson
  • 2000 Deník šílené manželky
  • 2000 Kytice
  • 2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky
  • 1999 Eliška má ráda divočinu
  • 1998 Kinetická encyklopedie všehomíra
  • 1995 Poslední přesun
  • 1994 Bylo nás pět
  • 1992 Správná šestka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky