a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Adamovská Zlata

Jméno: Adamovská Zlata
Datum narození: 9.3.1959
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Zlata Adamovská je populární česká herečka. K herectví se občas dostala již za studia na Pražské konzervatoři, kterou absolvovala v roce 1980. Do pevného divadelního angažmá se dostala v MDP a mezi její první role patřilo ztvárnění Jitky ve filmu Běž, ať ti neuteču. V roce 1990 přešla do pražského Divadla na Vinohradech. Na jevišti se se Zlatou Adamovskou setkáváme ve významných rolích klasického i moderního činoherního repertoáru.

V televizních rolích ji bylo možné často spatřit na přelomu 70. a 80. let, na počátku 90. let se proslavila rolí zpěvačky Evy Adamové v seriálu Hříchy pro pátera Knoxe. V současné době se dostala do širšího povědomí díky roli Běly Páleníkové v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Uplatnila se i na poli dabingu, namluvila např. více než 20 filmů s Meryl Streepovou.

Je provdaná za spisovatele, moderátora, scénáristu a publicistu Radka Johna, s kterým má dvě děti: Barbaru a Petra.

Filmografie

  • 2008 Peklo s princeznou
  • 2007 Svatba na bitevním poli
  • 2006 O šípkové Růžence
  • 2006 Poslední kouzlo
  • 2006 Slečna Guru
  • 2005 Kočičí princezna
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2005 To nevymyslíš!
  • 2004 Milenci a vrazi
  • 2002 Hodina tance a lásky
  • 2002 Z rodinného alba
  • 2002 Borůvkový vrch
  • 2002 Brouk v hlavě
  • 2001 Ani svatí, ani andělé
  • 2001 Ideální manžel
  • 2001 Naše děti
  • 2001 O ztracené lásce
  • 2000 Den dobrých skutků
  • 2000 Paní Piperová zasahuje
  • 1999 Hotel Herbich
  • 1998 Genij vlasti
  • 1998 Přehmat
  • 1998 Tajemství mořské panny
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 O vílách Rojenicích
  • 1997 Polední žár
  • 1996 Manželská tonutí
  • 1996 Nejsem líná, jsem chudokrevná
  • 1996 O kováři Básimovi
  • 1996 Azrael, anděl smrti
  • 1996 Má je pomsta
  • 1994 Učitel tance
  • 1993 Andělské oči
  • 1993 Hadí pohledy
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1991 Hodina obrany
  • 1991 Král a zloděj
  • 1991 Láska zlatnice Leonetty
  • 1991 Lhát se nemá, princezno!
  • 1991 Pohádka o touze
  • 1991 Růže z Bertramky
  • 1991 Třináctery hodiny
  • 1991 Uzavřený pavilón
  • 1991 Vdova po básníkovi
  • 1991 Víla z jeskyně zla
  • 1990 Kdo dostane burák?
  • 1990 Zvonokosy
  • 1989 Démantový déšť
  • 1989 Divoká srdce
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Než poznáš první úsměv
  • 1989 Uzavřený okruh
  • 1989 Vstup do ráje zakázán
  • 1988 Dobří holubi se vracejí
  • 1988 Putování po Blažených ostrovech
  • 1988 Strom pohádek: O chytré Marině
  • 1987 Jak básníkům chutná život
  • 1987 Sněhová královna
  • 1987 Vltavská víla
  • 1986 Lev s bílou hřívou
  • 1986 Velká filmová loupež
  • 1986 Zázračné dítě
  • 1986 Země úsměvů
  • 1985 Iná láska
  • 1985 Nevěsta / Tchyně
  • 1985 Rudin
  • 1985 Růžový Hubert
  • 1984 Noc smaragdového měsíce
  • 1984 Postel s nebesy
  • 1984 Sanitka
  • 1983 Katapult
  • 1983 Putování Jana Amose
  • 1982 Když rozvod, tak rozvod
  • 1982 Má láska s Jakubem
  • 1982 Malý pitaval z velkého města
  • 1982 Plaché příběhy
  • 1981 Člny proti prúdu
  • 1981 Hodina života
  • 1981 Kamenný orchestr
  • 1981 O stříbrném a zlatém vajíčku
  • 1980 Blues pro EFB
  • 1980 Něco je ve vzduchu
  • 1980 Svítalo celou noc
  • 1980 Už vám není dvacet, paní Bláhová
  • 1979 Brontosaurus
  • 1979 Causa Králík
  • 1979 Drsná Planina
  • 1979 Hon na kočku
  • 1979 Koncert na konci léta
  • 1979 Lásky mezi kapkami deště
  • 1979 Muzika pro dva
  • 1979 Tchán
  • 1978 Mladý muž a bílá velryba
  • 1978 Princ a Večernice
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1977 Podivný výlet
  • 1977 Žena za pultem
  • 1976 Běž, ať ti neuteče
  • 1976 Smrt mouchy
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Robinsonka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky