a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Peterková Vlasta

Jméno: Peterková Vlasta
Datum narození: 14.10.1946
Místo narození: Zlín, ČR


Životopis

Herečka Vasta Peterková vystudovala brněnskou JAMU. Ve filmu se poprvé objevila koncem 60. let jako nevěsta v černobílé komedii režiséra Josefa Pinkavy Kočky neberem (1967). Pro film vytvořila jen pár vedlejších rolí. Hrála například v Moskalykově Kukačce v temném lese (1985), v Růžičkově komedii Trhala fialky dynamitem (1992) nebo Soukupově komedii Byl jednou jeden polda III. - Major Maisner a tančící drak (1999).

Ve filmu se dále mihla v dramatu Andrei Sedláčkové Oběti a vrazi (2000). Nejznámější je asi jako starší, zkušená a výborná kuchařka Blaženka, která vystřídala mladičkou kuchařku Andělku v nové sérii Moskalykova televizního seriálu Četnické humoresky. Její hlas často zaznívá z rozhlasu i dabingu.

Filmografie

  • 2008 Kriminálka Anděl
  • 2007 Světla pasáže
  • 2006 Chaloupka na vršku
  • 2000 Oběti a vrazi
  • 1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1992 Trhala fialky dynamitem
  • 1986 Kukačka v temném lese
  • 1974 Slovácko sa nesúdí
  • 1966 Kočky neberem

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky