a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Pollertová - Trojanová Klára

Jméno: Pollertová - Trojanová Klára
Datum narození: 17.9.1971
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Klára Pollertová se k herectví dostala díky svým rodičům, kteří si přáli aby se z ní stala herečka a nakonec se jim jejich přání splnilo. V roce 1980 si měla zahrát Lucii v seriálu LUCIE, POSTRACH ULICE, kde už měla roli téměř jistou ale nakonec režisér Jindřich Polák obsadil tehdy začínající Žanetu Fuchsovou. Stejný režisér ji pak nakonec obsadil v roce 1983 do seriálu NÁVŠTĚVNÍCI, kde si zahrála postavu Ali.

Jako studentku čtvrtého ročníku ji herec a tehdy debutující režisér Milan Šteindler obsadil do filmu VRAŤ SE DO HROBU (1989), kde ztvárnila jednu z hlavních úloh, roli Evy. DAMU dokončila v roce 1994. I když dostala nabídku stát se členkou Národního divadla, raději dala přednost dojíždění do města Ústí nad Labem.

V letech 1995 – 97 si zahrála i v televizních pohádkách O PRINCI TRUHLÍKOVI, NENÍ HOUBA JAKO HOUBA, CYPRIÁN A
BEZHLAVÝ PRAPRADĚDEČEK a jeho následném volném pokračování s názvem VOJTÍK A DUCHOVÉ. V roce 2002 opouští Divadlo pod Palmovkou a stává se členkou Labyrintu neboli dnešního Švandova divadla na Smíchově. Zde ji můžeme vidět v několika hrách mj. “Mobile Horror“,“Znalci“,“Dorotka“, “Periferie“ nebo “Žebrácká opera“. Výbornou roli Maired ale ztvárnila i v inscenaci “Poručík z Inishmoru“, jejíž derniéra se odehrála 10. listopadu 2007. Ve filmu si naposledy zahrála v komediálním drama POLOČAS ROZPADU (2007).

V současné době se věnuje především divadlu, kde předvádí výborné výkony v několika hrách a také svým dvěma synům.

Filmografie

  • 2007 Poločas rozpadu
  • 2003 Jedna ruka netleská
  • 2000 Přepadení
  • 1997 Cyprián a bezhlavý prapradědeček
  • 1997 Vojtík a duchové
  • 1996 Dívka se zázračnou pamětí
  • 1996 Není houba jako houba
  • 1995 O princi Truhlíkovi
  • 1993 Giovane Mussolini, Il
  • 1990 Vrať se do hrobu
  • 1986 Operace mé dcery
  • 1985 Vesničko má středisková
  • 1983 Kľúče od mesta
  • 1983 Návštěvníci
  • 1980 Zlatá slepice

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky