a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Škrdlantová Heda

Jméno: Škrdlantová Heda
Datum narození: 20.7.1943
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Herecká kariéra Hedy Škrdlantové trvala pouze jedno desetiletí. Ve svých osmnácti letech se poprvé ve filmu objevila jako Máša v Machově komedii Valčík pro milión (1961). Větší roli Máji ji svěřil režisér Zdeněk Podskalský ve veselohře Spadla z měsíce (1961). Zahrála si zde po boku dvou hereckých velikánů, Vlastimila Brodského a Jiřího Sováka. S Jiřím Sovákem si zahrála i titulní roli v Pinkavově dětském černobílém snímku OK 12 startuje (1961). Jako jedna z chovanek se mihla v Roháčově hudebním příběhu  Kdyby tisíc klarinetů (1965). Svou poslední filmovou roli císařovy neteře ztvárnila v životopisném Kachyňově snímku Tajemství velikého vypravěče (1972). Poté herectví zanechala a stala se lékařkou.

Filmografie

  • 1971 Tajemství velikého vypravěče
  • 1965 5 milionů svědků
  • 1964 Kdyby tisíc klarinetů
  • 1963 Einstein kontra Babinský
  • 1961 OK12 startuje
  • 1961 Spadla s měsíce
  • 1960 Valčík pro milión

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky