a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Šplechtová Miluše

Jméno: Šplechtová Miluše
Datum narození: 13.11.1957
Místo narození: Most, ČR


Životopis

Miluše Šplechtová v roce 1979 ukončila studia herectví na pražské konzervatoři. Její jméno je spojeno nejen s divadlem, ale především s televizí, kde se hodně věnuje i dabingu. Ve filmu se poprvé objevila ve svých devatenácti letech v hlavní roli Evy v psychologickém snímku Zoro Záhona Tetované časom (1976). O tři roky později ji herec a režisér Jan Kačer obsadil ve svém dnes už skoro zapomenutém dramatu Město mé naděje (1979). Počátkem 80. let vytvořila nejvíce svých filmových rolí. Hrála v komedii Věry Chytilové Penelstory aneb Jak se rodí sídliště (1981) a  Milana Muchny Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981).

Objevila se v dramatu Karla Smyczka Jen si tak trochu písknout (1981) a Juliuse Matuly Nevěsta k zulíbání (1981) nebo v psychologickém snímku Jiřího Sequense Ta chvíle, ten okamžik (1981). Ve druhé polovině 80. let si zahrála ještě ve dvou filmech. Bylo to v dramatu Výjimečná situace (1986) Jaromíra Borka a Balíkově Experimentu Eva (1986). Je manželkou herce Jana Hrušínského. Spolu mají tři děti.

Filmografie

  • 2008 10 způsobů lásky
  • 2008 Bába
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2006 Takový žertík (divadlo)
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2004 Don Juán
  • 2004 Falešné obvinění
  • 2003 51 kHz
  • 2000 Sluha dvou pánů (divadlo)
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 Silvestr s dědou
  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1995 Jak chutná smrt
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1990 Divoká svině
  • 1990 Kučírek versus Kučírek
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Prstienky z kukučiny
  • 1984 Létající Čestmír
  • 1982 Pražská terčovnica
  • 1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
  • 1981 Ta chvíle, ten okamžik
  • 1980 Jen si tak trochu písknout
  • 1980 Nevěsta k zulíbání
  • 1979 Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
  • 1978 Lvi salónů
  • 1978 Město mé naděje
  • 1978 Nekonečná - nevystupovat
  • 1978 Skandál v Gri - Gri baru
  • 1978 Tajemství Ocelového města
  • 1975 Tetované časom

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky