a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Tvrzníková Jaroslava

Jméno: Tvrzníková Jaroslava
Datum narození: 17.4.1940
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jaroslava Tvrzníková chtěla původně studovat archeologii, později se rozhodla pro hereckou dráhu. Hrála v mnoha televizních hrách a inscenacích. Nebylo ji ještě ani 16 let, když si ji režisér Jaromír Pleskot vybral pro roli osiřelé Bláži ve filmové adaptaci knihy Marie Majerové Robinsonka (1956). Menší roli vytvořila ve snímcích Ročník jedenadvacet (1957) a Štěňata (1957). V komedii Bořivoje Zemana Páté kolo u vozu (1958) byla dcerou manželů Janurových. V 60. letech následovaly hlavní role Věry v Gajerově dramatu Sedmý kontinent (1960) a vesnické učitelky Ivany ve filmu Zbyňka Brynycha Neschovávejte se, když prší (1962). V tomto filmu si zahrála po boku Josefa Abrháma.

Venkovskou učitelku si zahrála i počátkem 70. let v komedii Jaroslava Macha Zlatá svatba (1972). Naposledy stála před filmovou kamerou v Pinkavově filmu Chlapci přece nepláčou (1979) a Koskově Trnovém poli (1980). Mimo herectví se věnovala i dabingu. Dabovala například Susan Hamshirovou v roli Fleur Montové v seriálu o Forsytech. Byla provdána za hereckého kolegu Martina Štěpánka.

Filmografie

  • 1997  Svatba
  • 1996 Travis
  • 1980 Dívka s mušlí
  • 1980 Trnové pole
  • 1979 Chlapi přece nepláčou
  • 1978 Kočičí princ
  • 1977 Dům na konci města
  • 1977 Nemocnice na kraji města
  • 1976 Splynutí duší
  • 1975 Chalupáři
  • 1974 Poslední ples na rožnovské plovárně
  • 1972 Zlatá svatba
  • 1968 České pohádky: O chytré královně
  • 1965 Lov na mamuta
  • 1965 Neviditelný
  • 1965 Strašná žena
  • 1963 Romance štědrovečerní
  • 1963 Spanilá jízda
  • 1962 Neschovávejte se, když prší
  • 1962 Transport z ráje
  • 1962 Večer
  • 1961 Králíci ve vysoké trávě
  • 1961 Spadla s měsíce
  • 1960 Ledoví muži
  • 1960 Sedmý kontinent
  • 1960 Valčík pro milión
  • 1958 Páté kolo u vozu
  • 1957 Ročník 21
  • 1957 Štěňata
  • 1956 Robinsonka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky