a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Bardot Brigitte

Jméno: Bardot Brigitte
Datum narození: 28.9.1934
Místo narození: Paříž, Francie


Životopis

Brigitte Bardot, celým jménem Brigitte Anne-Marie Bardot je francouzská herečka, zpěvačka a bojovnice za práva zvířat. Byla sexuálním symbolem 50. a 60. let 20. století. Jejím nejúspěšnějším filmem byl A bůh stvořil ženu, natočený roku 1956.

Byla několikrát vdaná. Jejím prvním manželem se stal Roger Vadim, který ji pomoh k filmové kariéře. S Vadimem se rozvedla v roce 1957 a dva roky na to se podruhé provdala, a to za herce Jacquese Charriera, s nímž má své jediné vlastní dítě - syna Nicolase , poté si vzala německého milionáře Gunthera Sachse a jejím nynějším manželem je od roku 1992 francouzský politik Bernard d'Ormale.

Brigitte se rozhodla ukončit svou filmovou kariéru ve svých 39 let a svůj další život zasvětila již zmiňovanému boji za práva zvířat, jemuž se věnuje dodnes.

Filmografie

  • 1973 Don Juan 73
  • 1973 Histoire trčs bonne et trčs joyeuse de Colinot Trousse-Chemise, L\'
  • 1971 Petrolejářky
  • 1971 Rumový bulvár
  • 1970 Novicky
  • 1969 Ours et la poupée, L\'
  • 1969 Ženy
  • 1968 Podivuhodné příběhy
  • 1968 Shalako
  • 1967 A coeur joie
  • 1967 Spécial Bardot
  • 1966 Masculin, féminin:15 faits précis
  • 1965 Drahá Brigitto
  • 1965 Marie Soleil
  • 1965 Viva Maria!
  • 1964 Bardot et Godard
  • 1964 Paparazzi
  • 1964 Une ravissante idiote
  • 1963 Pohrdání
  • 1962 Láska na polštáři
  • 1961 Amours célèbres
  • 1961 Bride sur le cou, La
  • 1961 Soukromý život
  • 1960 Affaire d\'une nuit, L\'
  • 1960 Vérité, La
  • 1959 Babeta jde do války
  • 1959 Femme et le pantin, La
  • 1959 Voulez-vous danser avec moi?
  • 1958 Klenotníci měsíčního svitu
  • 1958 V případě neštěstí
  • 1957 Pařížanka
  • 1956 ...a Bůh stvořil ženu
  • 1956 Má mě rád, nemá mě rád
  • 1956 Mariée est trop belle, La
  • 1956 Mio figlio Nerone
  • 1956 Paris a Helena
  • 1956 Zatracená holka
  • 1955 Doktoři na moři
  • 1955 Futures vedettes
  • 1955 Lumičre d\'en face, La
  • 1955 Syn sladké Caroline
  • 1955 Velké manévry
  • 1954 Si Versailles m\'était conté
  • 1954 Tradita
  • 1953 Portrait de son pere, Le
  • 1953 Čin lásky
  • 1952 Dents longues, Les
  • 1952 Manina, la fille sans voile
  • 1952 Trou normand, Le

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky