a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Bening Annette

Jméno: Bening Annette
Datum narození: 29.5.1958
Místo narození: Topeka, USA


Životopis

Annette Beningová americká herečka. Již během studia na střední škole začal brát hodiny tance v baletním kurzu, poté začala tamtéž studovat i herectví, studia dokončila na sanfranciské divadelní konzervatoři. Po absolutoriu školy hrála v divadlech v San Franciscu a v Denveru. Své divadelní herectví předvedla i Broadwayi, kdy v roce 1986 byla dokonce nominována na na americkou prestižní divadelní cenu Tony. Souběžně s tím začala hrát i v televizi. V roce 1990 byla nominována na Oscara za postavu ve filmu Švindlíři. Další nominaci získala v roce 1999 za roli Carolyn Burnhamové ve filmu Americká krása.

Do povědomí českých diváků vstoupila poprvé díky Formanově přepisu knihy Nebezpečné známosti ve filmu Valmont z roku 1989. Zaujal i její bezchybný herecký výkon v romantickém filmu Americký prezident či v moderním westernu Krajina střelců.

Annette je od roku 1992 podruhé vdaná za amerického herce, scénáristu, režiséra a filmového producenta Warrena Beattyho a má s ním čtyři děti: Kathlyn (* 1992), Benjamin (* 1994), Isabel (* 1997) a Ella Corinne (* 2000).

Filmografie

  • 2011 Woman of No Importance, A
  • 2010 Villa Golitsyn, The
  • 2010 Dirty Tricks
  • 2010 Hemingway & Fuentes
  • 2010 Mother and Child
  • 2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo
  • 2008 Ženy
  • 2006 Hlava nehlava
  • 2005 Paní Harrisová
  • 2004 Božská Julie
  • 2003 Krajina střelců
  • 2002 Liberty\'s Kids: Est. 1776
  • 2001 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The
  • 2000 Ze které jsi planety ? / Z jaké jsi planety?
  • 1999 Americká krása
  • 1999 Book That Wrote Itself, The
  • 1999 Přízraky ze snů
  • 1999 Rodina Sopránů
  • 1998 Stav obležení
  • 1996 Mars útočí!
  • 1995 Americký prezident
  • 1995 Richard III.
  • 1994 All-Star 25th Birthday: Stars and Street Forever!
  • 1994 Milostná aféra
  • 1991 Bugsy
  • 1991 Myslete na Henryho
  • 1991 Předem vinni
  • 1990 Pohlednice z Hollywoodu
  • 1990 Švindlíři
  • 1989 Valmont
  • 1988 Báječná dovolená
  • 1988 Hostage
  • 1986 Manhunt for Claude Dallas

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky