a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chaplin Geraldine

Jméno: Chaplin Geraldine
Datum narození: 31.7.1944
Místo narození: Santa Monica, USA


Životopis

Geraldine Chaplinová je americká tanečnice a herečka, dcera Charlese Chaplina, po matce Ooně O\'Neillové také vnučka dramatika Eugena O'Neilla. Jejím manželem byl španělský režisér Carlos Saura.

Pochází z osmi dětí jakožto nestarší dcera z posledního manželství Charlese Chaplina s Oonou O\Neillovou. Jedná se původním povoláním o klasickou baletku, balet studovala v Londýně v letech 1958-1961 a zpočátku i v klasických baletech tančila.

U filmu začínala už jako dítě ve filmech svého otce Světla ramp a Král v New Yorku. První větší role v dospělém věku přišla v roce 1965 ve snímku Doktor Živago. V roce 1967 začínala hrát jakožto klasická činoherní herečka na Brodwayi.

Mezi její další známé role patří např. role francouzské královny ze snímku Tři mušketýři z roku 1974 nebo situační komedie s Luisem de Funesem Na stromě z roku 1971.

Za ztvárnění vlastní babičky v životopisném dramatu Chaplin, v režii R. Attenborougha byla v roce 1992 nominována na Zlatý glóbus. Ovšem její největší rolí v poslední době, je ochránkyně chudých v životopisném příběhu o matce Tereze - Ve jménu ubohých.

 

Filmografie

  • 2010 Moskytiéra
  • 2010 There be dragons
  • 2009 Imago mortis
  • 2009 Vlkodlak
  • 2008 Brontë
  • 2008 Deník nymfomanky
  • 2008 Imbroglio nel lenzuolo, L\'
  • 2008 Inconceivable
  • 2007 Boxes
  • 2007 Malí krotitelé duchů
  • 2007 Miguel a William
  • 2007 Sirotčinec
  • 2007 Teresa, el cuerpo de Cristo
  • 2006 Slečna Marplová: Zapomenutá vražda
  • 2005 BloodRayne
  • 2005 Heidi
  • 2005 Melissa P.
  • 2004 Most osudu
  • 2004 Vánoční koleda
  • 2003 Winter Solstice
  • 2002 Dinotopie
  • 2002 En la ciudad sin límites
  • 2002 Mluv s ní
  • 2001 Caras de la luna, Las
  • 2000 Na počátku
  • 1999 Beresina oder Die letzten Tage der Schweiz
  • 1999 Tú que harías por amor
  • 1999 Marie, matka boží
  • 1999 Strážce lvů
  • 1998 Finisterre, donde termina el mundo
  • 1998 Madam Bette
  • 1997 Matka Tereza: Ve jménu ubohých
  • 1997 Odysseus
  • 1996 Čas zločinu
  • 1996 Gulliverovy cesty
  • 1996 Jana Eyrová / Jane Eyre
  • 1996 Olhos da Ásia, Os
  • 1995 Doctor Zhivago: The Making of a Russian Epic
  • 1995 Domů na svátky
  • 1995 Para recibir el canto de los pájaros
  • 1994 Words Upon the Window Pane
  • 1993 Jednou se sejdeme
  • 1993 Věk nevinnosti
  • 1992 Chaplin
  • 1992 Souboj srdcí
  • 1992 Zwischensaison
  • 1991 Buster\'s Bedroom
  • 1990 Gentille alouette
  • 1990 Children, The
  • 1989 Chci domů
  • 1989 Návrat tří mušketýrů
  • 1988 Modernisté
  • 1987 White Mischief / Velký podvod
  • 1985 Korsičtí bratři
  • 1984 Amour par terre, L\'
  • 1983 My Cousin Rachel
  • 1983 Uns et les autres, Les
  • 1983 Vie est un roman, La
  • 1982 Casting
  • 1981 House of Mirth, The
  • 1981 Jedni a druzí
  • 1980 Rozbité zrcadlo
  • 1980 Voyage en douce, Le
  • 1979 Mais où et donc Ornicar
  • 1979 Maminka slaví 100. narozeniny
  • 1979 Vdova Montielová
  • 1978 Adoption, L\'
  • 1978 Pamatuj si mé jméno
  • 1978 Svatba
  • 1978 Une page d\'amour
  • 1978 Word, The
  • 1978 Zavázané oči
  • 1977 Eliso, můj živote
  • 1977 In memoriam
  • 1977 Roseland
  • 1976 Buffalo Bill a Indiáni
  • 1976 Kurze Brief zum langen Abschied, Der
  • 1976 Noroît
  • 1976 Scrim
  • 1976 Starý dům uprostřed Madridu
  • 1976 Vítejte v L.A.
  • 1975 Banda de Jaider, La
  • 1975 Nashville
  • 1974 A co tvůj blížní?
  • 1974 Sommerfuglene
  • 1974 Tři mušketýři 2 / Čtyři mušketýři
  • 1973 Anna a vlci
  • 1973 Mariage a la mode, Le
  • 1973 Nefertiti y Aquenatos
  • 1973 Tři mušketýři
  • 1972 Dům bez hranic
  • 1972 Innocent Bystanders
  • 1972 Z.P.G.
  • 1971 Carlos
  • 1971 Na stromě
  • 1970 Havajané
  • 1970 Jardín de las delicias, El
  • 1969 Madriguera, La
  • 1968 Stress-es tres-tres
  • 1967 Hraběnka z Hongkongu
  • 1967 J\'ai tué Raspoutine
  • 1967 Peppermint Frappé
  • 1967 Stranger in the House
  • 1966 Andremo in citta
  • 1965 Doktor Živago
  • 1965 Moscow In Madrid
  • 1965 Par un beau matin d\'été
  • 1964 Dernier soir
  • 1952 Světla ramp

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky