a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Cher

Jméno: Cher
Datum narození: 20.5.1946
Místo narození: El Centro, USA


Životopis

Cherilyn Sarkisian LaPierre, známější jako Cher je americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, producentka a módní symbol. Nejvíce vešla ve známost svými písněmi „Believe“ nebo „The Shoop Shoop Song“. Je držitelkou Oscara za nejlepší ženský výkon v hlavní roli ve filmu Moonstruck (Pod vlivem úplňku, 1988).

Mezi její nejznámější filmy patří Například Silkwoodová (1983), kde hrála po boku Meryl Streep nebo Maska (1975), Čarodějky z Eastwicku (1987), Bratři jak se patří (2003) s Jackem Nicholsonem či Čaj s Mussolinim (1999), kde jí byla společnicí Judi Dench.

Její první manželství bylo s hudebníkem italského původu Sonnym Bonem, s nímž vytvořila pěvecké folkrockové duo Sonny a Cher, které se v hitparádách prosadilo 1965 písní I Got You Babe a posléze dalšími hity. Po rozvodu s Bonem byla ještě provdána za rockového hudebníka Gregga Allmana (1975-78) a později za hudebníka Lese Dudeka.

Filmografie

  • 2011 Zookeeper, The
  • 2010 Burlesque
  • 2004 Mame
  • 2004 Very Best of Cher: The Video Hits Collection, The
  • 2003 Bratři jak se patří
  • 2002 Elvis Lives
  • 2001 National Lottery Christmas Cracker
  • 1999 Čaj s Mussolinim
  • 1999 Tina Turner: Celebrate Live1999 (koncert)
  • 1998 Sonny & Me: Cher Remembers
  • 1998 Will a Grace
  • 1997 Audience with Elton John, An
  • 1996 Kdyby zdi mohly mluvit
  • 1996 Smrtící telefon
  • 1995 Comic Relief: Behind the Nose
  • 1994 Atlantic Records Story, The
  • 1994 Flashbacks 2: Pop Parade
  • 1994 Pret-A-Porter / Prêt-à-Porter
  • 1992 Hráč
  • 1992 Cher: Extravaganza - Live at the Mirage (koncert)
  • 1992 Cherfitness: Body Confidence
  • 1991 Dame Edna\'s Hollywood
  • 1990 Club Rhino
  • 1990 Cher... at the Mirage
  • 1990 Mořské panny
  • 1988 Christmas Special
  • 1987 Čarodějky z Eastwicku
  • 1987 Podezřelý
  • 1987 Pod vlivem úplňku
  • 1985 Maska
  • 1985 Rabbit Ears: The Ugly Duckling
  • 1983 Silkwoodová
  • 1982 Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean
  • 1982 Night of 100 Stars
  • 1980 Omnibus
  • 1979 Cher... and Other Fantasies
  • 1978 Cher... Special
  • 1976 Sonny and Cher Show, The
  • 1975 Cher
  • 1971 Sonny and Cher Comedy Hour, The
  • 1970 Sonny & Cher: Nitty Gritty Hour
  • 1969 Cudnost
  • 1967 Dobré časy
  • 1965 Wild on the Beach

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky