a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Deneuve Catherine

Jméno: Deneuve Catherine
Datum narození: 22.10.1943
Místo narození: Paříž, Francie


Životopis

Catherine Deneuve je francouzská filmová herečka.

Je dcerou francouzského divadelního a filmového herce Maurice Dorléaca a Renée Deneuveové, herečkou Thêatre de l’Odéon. Její babička pracovala v tom samém divadle jako nápověda. Catherine je rovněž starší sestrou herečky Francoise Dorléac, která tragicky zahynula v roce 1967. Jejím snem bylo stát se módní návrhářkou, přesto první menší roli dostala ještě na střední škole ve filmu Les Collegiennes (1956). První úspěšnější film byl až muzikál Les Parapluies de Cherbourg (Paraplíčka ze Cherbourgu) v roce 1964 (režisér Jacques Demy). V roce 1985 propujčila svoji vižáž soše Marianne, která symbolizuje republikánskou tradici Francie.

Za roli ve filmu Indochine (1992) získala cenu Francouzské akademie a oscarovou nominaci za nejlepší herečku. V roce 2000         si zahrála vedle islandské zpěvačky Bjork v muzikálu Dancer in the dark a získala za tento film Palmu z MFF v Cannes.

Filmografie

  • 2010 Potiche
  • 2010 Big Picture, The
  • 2009 Švihák ajťák
  • 2009 Mères et filles
  • 2009 Irène
  • 2009 Cuisine, La
  • 2009 Fille du RER, La
  • 2008 Bancs publics (Versailles rive droite)
  • 2008 Je veux voir
  • 2008 Mes Stars et moi
  • 2008 Un conte de Noël
  • 2007 Danielle Darrieux, une vie de cinéma
  • 2007 Místo něho
  • 2007 Persepolis
  • 2006 Bratrstvo kamenů
  • 2006 Héros de la famille, Le
  • 2005 Taková normální královská rodinka
  • 2004 Časy se mění
  • 2004 Králové a královna
  • 2004 Princesse Marie
  • 2003 Nebezpečné známosti
  • 2003 Plastická chirurgie s.r.o.
  • 2003 Um Filme Falado
  • 2002 8 žen
  • 2002 Au plus pres du paradis
  • 2001 Absolument fabuleux
  • 2001 Je rentre a la maison
  • 2001 Mušketýr
  • 2001 Paleček
  • 2000 Tanec v temnotách
  • 1999 Čas znovu nalezený
  • 1999 Pola X
  • 1999 Tchyně
  • 1999 Vent de la nuit, Le
  • 1999 Východ-Západ
  • 1998 Place Vendôme - Svět diamantů
  • 1997 Généalogies d\'un crime
  • 1997 Sans titre
  • 1996 Děti noci
  • 1996 Inconnu, L\'
  • 1995 Convento, O
  • 1994 Šachová partie
  • 1993 Mé oblíbené období
  • 1992 Indočína
  • 1991 Contre l\'oubli
  • 1991 Reine blanche, La
  • 1988 Frekvence smrti
  • 1988 Takové divné místo k setkání
  • 1987 Agent trouble
  • 1986 Jen aby to byla holčička
  • 1986 Místo zločinu
  • 1984 Pevnost Saganne / Fort Saganne
  • 1984 Rozmar
  • 1984 V záři reflektorů
  • 1983 Afričan
  • 1983 Hlad
  • 1982 Šok
  • 1981 Hasnoucí den
  • 1981 Volba zbraní
  • 1980 Miluji vás
  • 1980 Poslední metro
  • 1979 Ils sont grands, ces petits
  • 1979 Odvahu a nohy na ramena
  • 1979 Útěk do bezpečí
  • 1978 Écoute voir...
  • 1978 Peníze těch druhých
  • 1977 Casotto
  • 1977 Pochoduj nebo zemři
  • 1977 Ztracená duše
  • 1976 Začít znovu
  • 1975 Agrese
  • 1975 Divoch / Krásné divošky
  • 1975 Podivná spravedlnost
  • 1974 Aféra profesora Murriho
  • 1974 Femme aux bottes rouges, La
  • 1974 Nedotýkej se bílé ženy
  • 1974 Zig zig
  • 1973 Největší událost od chvíle, kdy člověk vstoupil na Měsíc
  • 1972 Liza
  • 1972 Policajt
  • 1971 Tohle se stává jen druhým
  • 1970 Oslí kůže
  • 1970 Tristana
  • 1969 April Fools, The
  • 1969 Siréna od Mississippi
  • 1968 Benjamin aneb Deník panice / Benjamin
  • 1968 Chamade, La
  • 1968 Manon 70
  • 1968 Mayerling / Arcivévodská tragédie v Mayerlingu
  • 1968 Vienna: The Years Remembered
  • 1967 Kráska dne
  • 1967 Slečinky z Rochefortu
  • 1966 Bytosti
  • 1966 Život na zámku
  • 1965 Hnus
  • 1965 Chant du monde, Le
  • 1965 Liebeskarussell, Das
  • 1965 Petits chats, Les
  • 1964 Honba na muže
  • 1964 Nejkrásnější podvody světa
  • 1964 Pán ze společnosti
  • 1964 Paraplíčka ze Cherbourgu
  • 1964 Stálost rozumu
  • 1963 Vacances portugaises
  • 1962 Dossier 1413
  • 1962 Et satan conduit le bal
  • 1962 Parisiennes, Les
  • 1962 Vice et la vertu, La
  • 1960 Homme ŕ femmes, L\'
  • 1960 Portes claquent, Les
  • 1957 Collégiennes, Les

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky