a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Diaz Cameron

Jméno: Diaz Cameron
Datum narození: 30.8.1972
Místo narození: San Diego, USA


Životopis

Cameron Michelle Diaz je americká herečka a bývalá modelka. Byla čtyřikrát nominovaná na Zlatý globus.

Je známá z filmů Maska, Něco na té Mary je, Svatba mého nejlepšího přítele, Charlieho andílci. Dabovala princeznu Fionu ve filmu Shrek. Dalšími filmovými počiny jsou Gangy New Yorku, Prostě sexy a Zná ji jako svý boty.

Cameron Diaz je druhá (spolu s první Julií Roberts), která patří do tzv. $20 Million Club. Dostala se tam po příjmu peněz z Charlieho andílci: Na plný pecky.

Roku 1995 byla vybrána Empire magazínem jako jedna ze 100 nejvíce sexy hereček ve filmové historii a roku 1998 byla vybrána Magazínem People jako jedna z 50 nejkrásnějších lidí světa. V současnosti je jednou z nejžádanějších hereček Hollywoodu.

 

Filmografie

  • 2012 Bad Teacher
  • 2010 Zelený sršeň
  • 2010 Zatím spolu, zatím živí
  • 2010 Shrek: Zvonec a konec
  • 2009 Box, The
  • 2009 My Sister\'s Keeper
  • 2008 Mejdan v Las Vegas
  • 2007 Shrekoleda
  • 2007 Shrek Třetí
  • 2006 Prázdniny
  • 2005 Zná ji jako svý boty
  • 2004 Far Far Away Idol
  • 2004 Shrek 2
  • 2003 Charlieho andílci: Na plný pecky
  • 2003 Shrek 4-D
  • 2002 Gangy New Yorku
  • 2002 Minority Report
  • 2002 Prostě sexy
  • 2002 Reel Comedy: The Sweetest Thing
  • 2002 Ulejváci
  • 2001 Invisible Circus, The
  • 2001 Shrek
  • 2001 Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party
  • 2001 Vanilkové nebe
  • 2000 Co vlastně ženy chtějí?
  • 2000 Charlieho andílci
  • 1999 Vítězové a poražení
  • 1999 V kůži Johna Malkoviche
  • 1998 Něco na té Mary je
  • 1998 Strach a hnus v Las Vegas
  • 1998 Šest pohřbů a jedna svatba
  • 1997 Extra život
  • 1997 Falešné svědectví
  • 1997 Svatba mého nejlepšího přítele
  • 1996 Hlava nad vodou
  • 1996 Líbánky bez ženicha
  • 1996 Ona, jedině ona
  • 1995 Poslední večeře / Poslední smích
  • 1994 Maska

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky