a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Doherty Shannen

Jméno: Doherty Shannen
Datum narození: 12.4.1971
Místo narození: Memphis, USA


Životopis

Shannen Maria Doherty je americká televizní herečka, nejznámější svou rolí Brendy Walsh v Beverly Hills 90210

Prvním krokem její kariéře byla role Jenny Wilder ve filmu Little House on the Prairie, po které následovali role jako například Heathers. Byla obsazena do rodinného dramatu Our House.

Zazářila v Beverly Hills 90210 (produkce - Aaron Spelling), kde hrála čtyři roky (1990 - 1994). Ačkoli byl její odchod ze seriálu údajně zatrpklý, nezabránilo to Spellingovi v obsazení Shannen do jiného sériálu Charmed, kde si zahrála nejstarší sestru Prue Halliwel. Tu opustila v roce 2001 po třech letech a tvrdila, že její nejlepší práce byla promarněna v show „pro dvanáctileté“.

Krátce před tím než odešla z "Beverly Hills" (1993) uzavřela sňatek s Ashley Hamiltonem, avšak za pět měsíců na to se rozvedli.
Poté se znovu vdala v lednu 2002 v Las Vegas za Richarda Solomona. Toto manželství také netrvalo dlouho. Vydrželi spolu 9 měsíců, ale rozvedli se až v roce 2003, přesto však zůstali dobrými přáteli.

Filmografie

  • 2009 Burning Palms
  • 2008 Sérum pravdy
  • 2008 Defunct
  • 2008 90210
  • 2008 Kiss Me Deadly
  • 2008 Ztracený poklad Aztéků
  • 2007 Christmas Caper
  • 2005 Stupeň 7: Konec světa
  • 2004 North Shore
  • 2003 Scare Tactics
  • 2003 Vyhlídka strachu
  • 2002 Hell on Heels: The Battle of Mary Kay
  • 2002 Rendering, The
  • 2001 Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
  • 2001 Jiný den
  • 2000 Satanova vyšší dívčí
  • 1999 Zaujmi pózu / Spiknutí
  • 1998 Čarodějky  
  • 1997 Friends \'Til the End
  • 1997 Los
  • 1997 Noci s ďáblem
  • 1997 Zkurvená nuda
  • 1996 Gone in the Night
  • 1995 Flákači
  • 1994 Bláznivá střela 33 a1/3: Poslední trapas
  • 1994 Se zavázanýma očima / Smrtící posedlost
  • 1994 Spalující vášeň - Příběh Margaret Mitchellové
  • 1994 Téměř mrtví
  • 1994 Útěk z vězení
  • 1992 Freeze Frame
  • 1992 Obsessed
  • 1992 Secret of Lost Creek, The
  • 1991 Forever Young
  • 1990 Beverly Hills 90210
  • 1989 Heathers
  • 1986 Circus of the Stars #11
  • 1986 Our House
  • 1986 Outlaws
  • 1985 Circus of the Stars #10
  • 1985 Girls Just Want to Have Fun
  • 1985 Other Lover, The
  • 1985 Robert Kennedy & His Times
  • 1984 Little House: Bless All the Dear Children
  • 1984 Little House: The Last Farewell
  • 1983 Little House: Look Back to Yesterday
  • 1982 Noční směna
  • 1982 Tajemství N.I.M.H.
  • 1974 Little House on the Prairie

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky