a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Fonda Bridget

Jméno: Fonda Bridget
Datum narození: 27.1.1974
Místo narození: Los Angeles, USA


Životopis

Bridget Jane Fonda je americká herečka. Bridget se narodila v Los Angeles v herecké rodině. Její děda byl Henry Fonda, otec Peter Fonda a teta Jane Fonda.

Už se od dětství se pohybovala v prostředí filmu a divadla. Rodiče se rozešli, když ji bylo osm. Od té doby vyrůstala s mladším bratrem u matky Susany Brewerové. Na universitě v New Yorku studovala čtyři roky dramatické umění,absolvovala herecké kurzy. Uplatnila ve studentských a divadelních produkcích. Jako profesionální herečka debutovala v roce 1987 ve snímku Árie. Všeobecného uznání získala až rolí luxusní prostitutky Mandy Rice-Daviesové ve snímku Skándál(1989). Další větší hereckou příležitost ji poskytl režisér a producent Roger Corman, který ji obsadil do svého snímku Odpoutaný Frankenstein (1990). Velice významnou rolí pak byla všem jistě dobře známá narkomanka Maggie Hayward ve filmu Johna Badhama Zabiják/Místo odkud není návratu. Dále si zahrála roli traktivní novinářky Grace Hamilton v třetím pokračování legendárního Kmotra (1990), hlavní roli si zahrála také v psychologickém thrilleru Spolubydlící (1992), romantickém komediálním dramatu Singles (1992), hororové komedii Jezero (1999) a v jejím zatím posledním filmu Kai a Gerda/Sněhová královna (2002). 

Bridget byla dvakrát nominována na Zlatý glóbus. 29. listopadu 2003 se provdala za hudebního skladatele Dannyho Elfmana. Bridget a Dannymu se v lednu 2005 narodil syn Oliver. Od své svatby se již neobjevila v žádném filmu.

Filmografie

  • 2002 Kai a Gerda / Sněhová královna
  • 2001 Blbec v Americe
  • 2001 Chris Isaak Show, The
  • 2001 Nenarozený
  • 2001 Opoparchant
  • 2001 Podivné dítě
  • 2001 Polibek draka
  • 2000 Na jih od nebe, na západ od pekla
  • 1999 Jezero
  • 1998 Graceland
  • 1998 Jednoduchý plán
  • 1998 Manželství s nepřítelem
  • 1997 Jackie Brown
  • 1997 Mr. Jealousy
  • 1997 Touch
  • 1997 Za soumraku
  • 1996 Světlo mého srdce
  • 1996 Vyšší zájem
  • 1995 Balto
  • 1995 Drsná magie / Trik
  • 1994 Camilla
  • 1994 Může to potkat i vás / Může se to stát i vám
  • 1994 Vítejte ve Wellville
  • 1993 Malý Buddha
  • 1993 Těla v klidu a v pohybu
  • 1993 Zabiják / Místo, odkud není návratu
  • 1992 Armáda temnot
  • 1992 Kmotr 1,2, 3
  • 1992 Leather Jackets
  • 1992 Singles / Mladí
  • 1992 Spolubydlící
  • 1991 Doktor Hollywood
  • 1991 Město v dešti
  • 1991 Ocelové bludiště / Železné bludiště
  • 1991 Tak už dost, Frede!
  • 1990 Kmotr III
  • 1990 Odpoutaný Frankenstein / Nespoutaný Frankenstein
  • 1989 Jacob Have I Loved
  • 1989 Scandal
  • 1989 Shag
  • 1989 Strapless
  • 1988 Gandahar
  • 1988 Nemůžeš uspěchat lásku
  • 1987 Árie
  • 1982 Partneři
  • 1969 Bezstarostná jízda

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky