a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chmelová Valerie

Jméno: Chmelová Valerie
Datum narození: 20.12.1946


Životopis

Valerie Chmelová je česká herečka, moderátorka, scénáristka, asistentka režie a dramaturgyně. Původním povoláním scénografka nyní pracuje jako soukromá učitelka výtvarné výchovy. V Československé televizi působila coby konferenciérka a moderátorka mnoha publicistických pořadů (mimo jiné uváděla s Janem Valou Televizní klub mladých).

Z jejích filmových rolí je patrně nejznámější role ve filmu Zítra vstanu a opařím se čajem, z televizních rolí pak její role dcery Leopolda Juřici slečny Hedviky Juřicové v ostravském televizním seriálu Dispečer a děvčátko z kolonie.

Filmografie

  • 1977 Zítra vstanu a opařím se čajem (Helena)
  • 1975 Hřiště (reportérka)
  • 1975 Romance za korunu (konferenciérka)
  • 1973 Zatykač na královnu (stopařka)
  • 1973 Tři nevinní (sestra Mája)
  • 1972 Podezření (komorná)
  • 1971 Svědectví mrtvých očí (Stloukalová)
  • 1970 Takže ahoj (Veronika)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky