a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Girardot Annie

Jméno: Girardot Annie
Datum narození: 25.10.1931
Místo narození: Paříž, Francie


Životopis

Annie Girardot je francouzská herečka, v roce 1975 oceněná cenou César za roli ve filmu Nejcennější co mám a znovu v roce 1995 za roli ve filmu Bídníci 20. století.

Druhou světovou válku prožila s matkou a bratrem v Normandii, otec zemřel, když jí byly čtyři. Už jako dítě chtěla hrát, ale stejně jako matka se nejdříve stala zdravotní sestrou. Při práci nejdříve navštěvovala dramatické kurzy, později začala studovat herectví na Konzervatoři. Začínala v divadle a v kabaretech. Od 50. let se začala objevovat v epizodních filmových rolích. První velkou divadelní roli dostala v roce 1958 ve hře Dva na houpačce. Na divadelních prknech také sklízela úspěchy v podobě cen.

V 70. letech se z ní stala jedna z nejoblíbenějších francouzských hereček díky rolím inteligentních emancipovaných nešťastných trpících žen, ale i se smyslem pro humor. Ztvárnila i řadu komediálních rolí.

V 80. letech prožila osobní krizi. Zkrachovalo divadlo, které měla pronajaté se svým partnerem Bobem Decoutem. Tisk navíc zpochybňoval její uměleckou poctivost a měla problémy s dcerou. Kvůli tomu všemu načas přestala hrát. Později se ale opět před kameru vrátila.

Je autorkou autobiografické knihy Vivre d'aimer (1989, Žít láskou). V letech 1962-80 byla provdána za italského herce Renata Salvatoriho, po jehož boku účinkovala v několika filmech: Rocco a jeho bratři, Smog, Nejkratší den, Stalo se v Turíně.

Filmografie

  • 2007 Boxes
  • 2006 Cest beau une ville la nuit
  • 2006 Rok v mém životě
  • 2005 Allons petits enfants
  • 2005 Jak sbalit super kost
  • 2005 Utajený
  • 2004 Petite Fadette, La
  • 2003 En jouant Dans la compagnie des hommes
  • 2003 Simon le juste
  • 2003 Velká potopa
  • 2002 Epsteinova noc
  • 2002 Fleurs de Maureen, Les
  • 2001 Ceci est mon corps
  • 2001 Commissariat Bastille
  • 2001 Des fleurs pour Irma
  • 2001 Pianistka
  • 2000 Bois du Pardoux, Le
  • 2000 Taime
  • 1999 Marie Fransson
  • 1998 Âge de braise, L
  • 1998 Façon de le dire, La
  • 1998 Préférence
  • 1997 Nuda proprietà vendesi
  • 1997 Une soupe aux herbes sauvages
  • 1996 Bidochon, Les
  • 1996 Shanghai 1937
  • 1996 Tout ce qui brille
  • 1995 Bídníci20. století
  • 1995 Filles du Lido, Les
  • 1994 Braqueuses, Les
  • 1993 Colpo di coda
  • 1993 Portagli i miei saluti - avanzi di galera
  • 1993 Un pull par dessus lautre
  • 1992 Alibi perfetto
  • 1992 Cry in the Night, A
  • 1992 Merisiers, Les
  • 1992 Soukromé zločiny
  • 1991 Merci la vie
  • 1991 Toujours seuls
  • 1990 Faccia di lepre
  • 1990 Il y a des jours... et des lunes
  • 1989 Cinq jours en juin
  • 1989 Comédie damour
  • 1989 Front dans les nuages, Le
  • 1989 Orages dété
  • 1989 Ruf
  • 1988 Altro enigma, L
  • 1988 Legendary Life of Ernest Hemingway, The
  • 1988 Prisonnières
  • 1988 Vent des moissons, Le
  • 1987 Florence ou la vie de château
  • 1986 Un métier du seigneur
  • 1985 Adieu blaireau
  • 1985 Mussolini: The Decline and Fall of Il Duce
  • 1985 Nečekaná zrada
  • 1985 Olga e i suoi figli
  • 1984 Černá listina
  • 1984 Souvenirs souvenirs
  • 1981 Celou dlouhou noc
  • 1981 Dernière nuit, La
  • 1981 Revanche, La
  • 1981 Život jde dál
  • 1980 Coeur à lenvers, Le
  • 1980 Černý talár pro vraha
  • 1980 Ukradli torzo Jupitera
  • 1979 Bobo Jacco
  • 1979 Mluv, mluv, zajímáš mě
  • 1979 Sukničkář
  • 1978 Clé sur la porte, La
  • 1978 Jeden hot a druhý čehý
  • 1978 Láska s otazníkem
  • 1978 Něžné kuře
  • 1978 Silnice Řím - Neapol neprůjezdná!
  • 1978 Vas-y maman
  • 1977 Affaire, L
  • 1977 Jambon dArdenne
  • 1977 Point de mire, Le
  • 1977 Poslední polibek
  • 1977 Prožít si své peklo
  • 1976 Nejcennější co mám
  • 1976 Prší na Santiago
  • 1976 Případný sňatek možný
  • 1975 Cikán / Gipsy
  • 1975 Damour et deau fraîche
  • 1975 Il faut vivre dangereusement
  • 1975 Sospetto, Il
  • 1974 Facka
  • 1974 Juliette a Juliette
  • 1973 Léčba šokem
  • 1973 Není kouře bez ohně
  • 1973 Ursule et Grelu
  • 1972 Elle cause plus, elle flingue
  • 1972 Feux de la chandeleur, Les
  • 1972 Mandarine, La
  • 1972 Stará panna
  • 1970 Clair de terre, La
  • 1970 Mourir daimer
  • 1970 Nepije, nekouří, nedroguje, ale ... povídá!
  • 1970 Novicky
  • 1970 Storia di una donna
  • 1969 Bande à Bonnot, La
  • 1969 Dillinger è morto
  • 1969 Metti una sera a cena
  • 1969 Muž, který se mi líbí
  • 1969 Seme delluomo, Il
  • 1969 Život, láska, smrt
  • 1968 Brzy bude konec světa
  • 1968 Erotissimo
  • 1968 Gauloises bleues, Les
  • 1968 Pain de ménage, Le
  • 1967 Novinář
  • 1967 Streghe, Le
  • 1967 Žít a užít
  • 1965 Déclic et des claques
  • 1965 Dirty Game, The
  • 1965 Trois chambres à Manhattan
  • 1965 Voglia da morire, Una
  • 1964 Belle famiglie, Le
  • 1964 Pán ze společnosti
  • 1964 Ragazza in prestito, La
  • 1963 Autre femme, L
  • 1963 Bonne soupe, La
  • 1963 Donna scimmia, La
  • 1963 Stalo se v Turíně
  • 1963 Vyhnání z manželství
  • 1962 Crime ne paie pas, Le
  • 1962 Nejkratší den
  • 1962 Nevítaný dědic
  • 1962 Smog
  • 1962 Vice et la vertu, La
  • 1961 121 rue Blanche à Paris
  • 1961 Amours célèbres
  • 1961 Rendez-vous, Le
  • 1960 Corde raide, La
  • 1960 Francouzka a láska
  • 1960 Proie pour lombre, La
  • 1960 Recours en grâce
  • 1960 Rocco a jeho bratři
  • 1958 Désert de Pigalle, Le
  • 1958 Maigret klade past
  • 1957 Amour est en jeu, L
  • 1957 Nuit des rois, La
  • 1957 Reproduction interdite
  • 1957 Rouge est mis, Le
  • 1956 Homme aux clefs dor, L
  • 1956 Treize à table
  • 1956 Země, odkud přicházím

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky