a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chytilová Miriam

Jméno: Chytilová Miriam
Datum narození: 21.6.1965
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Miriam Chytilová je oblíbená česká herečka a zpěvačka. Jedna z dětských hereckých hvězd českého televizního a filmového nebe je dnes úspěšnou dabingovou herečkou a zpěvačkou. Absolvovala Státní konzervatoř v Praze. Je vdaná, má dvě dcery Mariannu a Annu Marii.

Miriam Chytilová si zahrála ve dvou oskarových filmech, jednak se jednalo o dabing pro americký velkofilm Amadeus režiséra Miloše Formana, podruhé si zahrála i ve filmu Kolja režiséra Jana Svěráka. Dabování se věnuje od roku 1992. Dabovala mladou Romy Schneider, Jodi Foster nebo Jennifer Aniston (Rachel v americkém seriálu Přátelé).

Filmografie

  • 2005 Jasnovidec
  • 2003 Nepodepsaný knoflík
  • 1996 Kolja
  • 1994 Nevěra po císařsku
  • 1992 Osvětová přednáška v Suché Vrbici
  • 1990 Dcera národa
  • 1990 Houpačka
  • 1986 Švec z konce světa
  • 1985 Zátah
  • 1984 Až do konce
  • 1984 Bambinot
  • 1984 Rubikova kostka
  • 1980 Muž přes palubu
  • 1979 Indiáni z Větrova
  • 1977 Jak se točí Rozmarýny
  • 1977 Tajemství proutěného košíku
  • 1976 Čas lásky a naděje
  • 1976 Odysseus a hvězdy
  • 1975 Borisek, malý seržant
  • 1975 Chalupáři
  • 1975 Mys Dobré naděje
  • 1975 Osvobození Prahy
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1973 Adam a Otka

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky