a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Chýlková Ivana

Jméno: Chýlková Ivana
Datum narození: 27.5.1963
Místo narození: Frýdek-Místek, ČR


Životopis

Ivana Chýlková je česká filmová a divadelní herečka. Absolvovala Státní konzervatoř v Ostravě, poté byla přijata na katedru herectví Divadelní fakulty AMU v Praze, jejíž studium dokončila v roce 1985. Po tříletém působení (1988–1991) v Činoherním studiu v Ústí nad Labem hrála v dva roky v Divadle Na zábradlí. Od roku 1993 je členkou pražského Činoherního klubu.

Na DAMU chodila do stejného ročníku jako Karel Roden a řada dalších talentovaných kolegů (Jitka Asterová, Vilma Cibulková, Veronika Žilková a Eva Holubová). Školu absolvovala v roce 1985. Příležitostně zpívala, např. ve skupině Žentour a na představeních divadla Sklep.

Ještě při studiu na DAMU debutovala roličkou jedné z mnoha dívek stárnoucího donchuána Leoše Suchařípy ve snímku Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983). Po větší roli ve slovenském filmu Iná láska (1985) se prosadila postavou vyzývavé milenky Karla Heřmánka ve filmu Dobré světlo (1986). Její první nezapomenutelnou rolí se stala Dana v režijním debutu Ireny Pavláskové Čas sluhů (1989). Do dějin českého filmu se dále zapsala jako Olga z filmu Díky za každé nové ráno (1994), za kterou byla oceněna Českým lvem. Za roli paní Marty v seriálu Přítelkyně z domu smutku (1992) obdržela Velkou zlatou cenu na televizním festivalu v Cannes. Opomenout bychom neměli ani další seriály: Bylo nás šest, Druhý dech , Co teď a co potom a Život na zámku. Z novějších filmů, kde si Ivana zahrála, můžeme zmínit např. Skřítek (2005), Jasnovidec (2005), Gympl (2007), Klub osamělých srdcí (2009), Saxana - Veletrh strašidel (2010).

Ivana Chýlková je bývalá manželka herce Karla Rodena. Od jejich rozchodu v 90. letech je jejím partnerem moderátor Jan Kraus, se kterým má syna Jáchyma (1998).

Filmografie

  • 2014 Blaník
  • 2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2014 Neviditelní
  • 2014 Tři bratři
  • 2014 Vejška
  • 2013 Co v detektivce nebylo
  • 2013 Donšajni
  • 2013 Kovář z Podlesí
  • 2012 Nejlepší Bakaláři
  • 2012 Stín smrtihlava
  • 2011 O mé rodině a jiných mrtvolách
  • 2011 Perfect Days
  • 2011 Venušánkovy příběhy ze Země děda Praděda
  • 2010 Saxana - Veletrh strašidel (zdravotní sestra)
  • 2009 Klub osamělých srdcí
  • 2008 Taková normální rodinka (Zdeňkova matka)
  • 2008 BrainStorm (Jakubova exmanželka)
  • 2008 Vlna (bývalá Adamova žena)
  • 2008 O život (řidička)
  • 2007 Gympl (Kolmanová)
  • 2005 Jasnovidec
  • 2005 Skřítek (mistrová)
  • 2005 On je žena! (Zina Maxová / Zoran Zahálka)
  • 2005 Hadí tanec (Olga)
  • 2004 Hop nebo trop (Bára Duškov)
  • 2003 Nevěrné hry (Ivanka)
  • 2002 Musím tě svést (Martina)
  • 2002 Archa pro Vojtu (učitelka)
  • 2002 Hvězda života (Černá paní / Bílá paní)
  • 2001 Černí andělé
  • 2000 Powers (ex-manželka)
  • 2000 Oběti a vrazi (Jana)
  • 2000 Hurá na medvěda (Lenka)
  • 2000 Přízraky mezi námi
  • 1999 Ze života pubescentky (matka)
  • 1999 Praha očima... (Absolutní láska - žena z dvojice v metru)
  • 1998 Čas dluhů (Dana)
  • 1998 Stůj, nebo se netrefím (Uršula)
  • 1997 Jezerní královna (Jezerní královna)
  • 1996 Život na zámku (JUDr. Bohatová)
  • 1995 Má je pomsta (Miriam)
  • 1995 Když se slunci nedaří (Golová)
  • 1994 Vášnivý polibek (Hana
  • 1993 Díky za každé nové ráno (Olga
  • 1993 Kanárská spojka (Dona Carmen
  • 1993 Sedmero krkavců (Milada)
  • 1993 Přítelkyně z domu smutku
  • 1992 Dědictví aneb kurvahošigutntag (Ulrichová)
  • 1992 Dobročinný večírek
  • 1991 Dno
  • 1991 Dveře
  • 1991 Kruh
  • 1991 O babě hladové
  • 1991 Tvrz
  • 1990 Král kolonád (Valerie)
  • 1990 V žáru královské lásky (kněžna)
  • 1990 Houpačka (Víznerová)
  • 1990 Ta naše písnička česká II. (zpěvačka)
  • 1990 Divoká svině (Daniela)
  • 1989 Něžný barbar (Tereza)
  • 1989 Čas sluhů (Dana)
  • 1989 Zvířata ve městě (Inge)
  • 1988 Tichý společník (Hybnerová)
  • 1988 Štek (Heda)
  • 1988 Druhý dech
  • 1987 Hauři (Alena)
  • 1987 Černá punčocha
  • 1986 Papilio (Telcová)
  • 1986 Krajina s nábytkem (Pavla)
  • 1986 Bloudění orientačního běžce (Kamil)
  • 1986 Dobré světlo (Majka)
  • 1986 Bylo nás šest (Eva Ryllichová)
  • 1985 Iná láska (Edita)
  • 1983 Katapult (dívčí tvář)
  • 1983 Samorost (medička Iveta)
  • 1983 Faunovo velmi pozdní odpoledne (Kateřina)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky