a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Divíšková Nina

Jméno: Divíšková Nina
Datum narození: 12.7.1936
Místo narození: Brno, ČR


Životopis

Nina Divíšková je česká herečka, známá i z filmu Příběhy obyčejného šílenství.

Vyrůstala v Brně, podporována otcem ve sportu a matkou Elmaritou v tanci. Její otec T. K. Divíšek dal základy jeskynnímu potápění a sestoupil do propasti Macocha a Punkevních jeskyní. Absolvovala DAMU. Na studiích se seznámila se svým manželem, hercem a režisérem Janem Kačerem, s nímž má tři děti.

Hereckou dráhu začala v Ostravě, poté se na 35 let stal její domovskou scénou Činoherní klub v Praze. Po odchodu ze stálého angažmá získala řadu výrazných rolí (převážně matek) v menších pražských divadlech. Jmenujme alespoň despotickou matku Mag v irském dramatu Kráska z Leenane (Divadlo v Řeznické), matku ve Dni matky (Divadlo v Celetné) a matku v Zelenkových Příbězích obyčejného šílenství (Dejvické divadlo). Hrála ve filmech např.: Setkání v Paříži (1980), Kytice (2000), Bolero (2004), Příběhy obyčejného šílenství (2005), Tajnosti (2007), Anglické jahody (2008), Nestyda (2008), Máj (2008) a mnoho dalších.

Její sestra Tamara Divišková je výtvarnice.

Filmografie

  • 2009 Vyprávěj
  • 2008 Máj
  • 2008 Nestyda
  • 2008 Anglické jahody
  • 2008 Kriminálka Anděl
  • 2007 Hraběnky
  • 2007 Tajnosti
  • 2007 Trapasy
  • 2007 Trofej
  • 2006 Poslední vlak
  • 2006 Výlet
  • 2005 Experti
  • 2005 O ševci Ondrovi a komtesce Julince
  • 2005 Příběhy obyčejného šílenství
  • 2005 Stříbrná vůně mrazu
  • 2005 Ulice
  • 2005 Voděnka
  • 2004 Bolero
  • 2004 Josef a Ly
  • 2004 Vánoční panenka
  • 2003 Iguo Igua
  • 2003 Nekonečná neděle
  • 2001 Takový slušný člověk
  • 2000 Kytice
  • 1999 Madame Quatre et ses enfants
  • 1999 Vincenz Priessnitz
  • 1998 Františka aneb O zelených svících a Černé Matce Boží
  • 1996 Hranice stínu
  • 1994 Vie de Marianne, La
  • 1991 Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho
  • 1991 Žabí princ
  • 1991 Žebrácká opera
  • 1990 Pražský student
  • 1990 Začátek dlouhého podzimu
  • 1989 Dlouhá míle
  • 1988 Milionová láska
  • 1987 Chobotnice z II. patra
  • 1987 Kde bydlí štěstí
  • 1986 Chobotnice z druhého patra
  • 1986 Sardinky aneb Život jedné rodinky
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1985 Vlčí bouda
  • 1984 Prodavač humoru
  • 1984 Vyhrávat potichu
  • 1983 Jára Cimrman ležící, spící
  • 1983 Petra a Pavla
  • 1982 Rendezvous in Paris
  • 1982 Smrt talentovaného ševce
  • 1981 Drž se rovně, Kačenko
  • 1981 Počítání oveček
  • 1980 Blues pro EFB
  • 1980 Když se prořezávají zoubky
  • 1979 Oddechový čas
  • 1979 Pátek není svátek
  • 1976 Hra o jablko
  • 1975 Zrcadlo pro Kristýnu
  • 1974 Motiv pro vraždu
  • 1972 Morgiana
  • 1972 Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak
  • 1971 Pět mužů a jedno srdce
  • 1971 Šance
  • 1970 Valerie a týden divů
  • 1970 Velká neznámá
  • 1969 Den sedmý - osmá noc
  • 1969 Případ pro začínajícího kata
  • 1969 Rozhovory
  • 1969 Slávnosť v botanickej záhrade
  • 1967 Sanfte Lauf, Der
  • 1967 Zázračný hlavolam
  • 1966 Návrat ztraceného syna

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky