a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Adamová Jaroslava

Jméno: Adamová Jaroslava
Datum narození: 15.3.1925
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jaroslava Adamová je českou herečkou. Poté, co vystudovala konzervatoř, získala první angažmá v Divadle na Vinohradech, kde působila v letech 1946-1950. Potom byla zaměstnána v několika různých pražských divadlech, až se stala členem Divadla ABC a Městských divadel pražských, kde dodnes hostuje. Její dráhu ovlivnily osobnosti jako jsou Jiří Frejka, Alfréd Radok, Jan Werich, Ota Ornest. Jejích mimořádných hereckých kvalit využila krom divadla zejména televize.


Jaroslava Adamová ztvárnila mnoho divadelních rolí, hraje především vypjaté ženské postavy. Dále se uplatňuje i v dabingu, kde dabovala například Sofii Lorenovou. Za své celoživotní působení v dabingu získala cenu Františka Filipovského a za výborné herecké výkony cenu Thálie.

Filmografie

  • 2009 Ferda
  • 2009 Hodinu nevíš...
  • 2009 Stínu neutečeš
  • 2009 Zasaženi bleskem
  • 2008 Líbáš jako Bůh
  • 2008 Setkání v Praze, s vraždou
  • 2006 To horké léto v Marienbadu
  • 2004 Nadměrné maličkosti: Duch modrého pokoje
  • 2003 Želary
  • 2002 Nezvěstný
  • 2001 O ztracené lásce
  • 2000 Den dobrých skutků
  • 2000 Společnice
  • 1999 Královna bublin
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1995 Rabín a jeho Golem
  • 1994 Malý bílý koníček
  • 1994 Ohnivé jaro
  • 1994 Zapomenuté tváře
  • 1991 Milostivé léto
  • 1991 Něžné hry
  • 1991 Tajemství
  • 1989 Berenika
  • 1989 Dobrodružství kriminalistiky
  • 1989 Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
  • 1989 Morové povětří
  • 1989 Příběh '88
  • 1988 Cirkus Humberto
  • 1988 Chlapci a chlapi
  • 1988 Malé dějiny jedné rodiny
  • 1988 O Kubovi a Stázině
  • 1987 Paví pírko
  • 1986 Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1985 Jamamba
  • 1985 Lucie a Marta
  • 1984 Rozpuštěný a vypuštěný
  • 1984 Sanitka
  • 1983 Anulka a pan Pětiočko
  • 1983 Modrý kosatec
  • 1983 Zuzana Vojířová
  • 1982 Lidský hlas
  • 1981 Předeme, předeme zlatou nitku
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1979 Historky z Ražické bašty
  • 1978 Mapa zámořských objevů
  • 1978 Paví král
  • 1977 Rusalka
  • 1976 O Všudybylovi
  • 1975 Akce v Istanbulu
  • 1975 Zrcadlo pro Kristýnu
  • 1974 Jáchyme, hoď ho do stroje!
  • 1973 Hvězda první velikosti
  • 1973 Poklad krále Davida
  • 1973 Tři oříšky pro Popelku
  • 1973 Tvrdohlavý Lot
  • 1973 Zatykač na královnu
  • 1972 Jana Eyrová
  • 1971 Alfons Karásek v lázních
  • 1970 Alexandr Dumas starší
  • 1970 Radúz a Mahulena
  • 1969 Panenství a kriminál
  • 1969 Pan Větrovský z Větrova a paní Deštná z Dešťova
  • 1969 Tělo Diany
  • 1968 Sňatky z rozumu
  • 1967 Sedm žen Alfonse Karáska
  • 1967 Zločin lorda Savila
  • 1965 Dědictví na úvěr
  • 1965 Škola hříšníků
  • 1964 Strakatí andělé
  • 1962 Kočár nejsvětější svátosti
  • 1960 Balada z hadrů
  • 1958 Hvězda jede na jih
  • 1958 Útěk ze stínu
  • 1957 Padělek
  • 1956 Kudy kam?
  • 1949 Chceme žít

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky