a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Doleželová Renáta

Jméno: Doleželová Renáta
Datum narození: 2.7.1950
Místo narození: Brodku u Přerova, ČR


Životopis

Renáta Doleželová byla česká herečka.

Po dokončení průmyslovky se příhlásila na brněnskou JAMU, kde úspěšně vystudovala herectví. Jejím prvním divadelním angažmá se stalo Divalo Petra Bezruče v Ostravě. Od roku 1979 byla členkou hereckého souboru Filmového studia Barrandov. Její poslední divadelní angažmá proběhlov pražském Divadle u Hasičů. Mezi její nejznámější televizní role patří jedna z hlavních rolí v televizním seriálu Okres na severu, kde hrála sekretářku tajemníka Pláteníka a dále také role první manželky majora Zemana ze seriálu Třicet případů majora Zemana.

Ke konci svého života trpěla velkými psychickými depresemi. Krátce po svých 50. narozeninách dne 12.06.2000 spáchala sebevraždu.

Filmografie

  • 1987 Správná trefa
  • 1986 Pavučina
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1983 Větrná setba
  • 1982 Má láska s Jakubem
  • 1981 Hadí jed
  • 1981 Okres na severu
  • 1980 Jak napálit advokáta
  • 1980 Muž přes palubu
  • 1980 Pomsta mŕtvych rýb
  • 1980 Půl domu bez ženicha
  • 1980 Svítalo celou noc
  • 1979 Paragraf 224
  • 1975 Osvobození Prahy
  • 1974 30 případů majora Zemana
  • 1974 Osud jménem Kamila
  • 1974 Sokolovo
  • 1973 Dny zrady I.
  • 1973 Dny zrady II.
  • 1973 Kronika žhavého léta
  • 1971 Legenda o živých mrtvých
  • 1971 Panter čeká v 17,30

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky