a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Dolinová Michaela

Jméno: Dolinová Michaela
Datum narození: 16.3.1964
Místo narození: Třinec, ČR


Životopis

Michaela Dolinová  je česká herečka, moderátorka a známá rosnička vystupující na televizi Nova. Je absolventkou Pražské konzervatoře. Nastoupila do Kladenského divadla, kde odehrála velký repertoár klasických rolí. Souběžně hostovala v Divadle Semafor ve skupině Josefa Dvořáka, se kterým pak odešla do soukromého divadla Josefa Dvořáka. V r. 1993 nastoupila do stálého angažmá do Hudebního divadla Karlín.

V současnosti moderuje Snídani s Novou a vystupuje coby moderátorka a zpěvačka na mnoha kulturních akcích. Michaela se rozvedla po patnácti letetech manželství s Jaroslavem Tučkem, s nímž má dvě dcery: Julinku a Terezu, a nyní žije se svým novým manželem Janem Sváčkem.

Filmografie

  • 2005 Ulice - tv seriál
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě - tv seriál
  • 1999 Agáta
  • 1989 Uzavřený okruh
  • 1988 Chlapci a chlapi
  • 1985 Jak básníci přicházejí o iluze

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky