a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Drahokoupilová Marie

Jméno: Drahokoupilová Marie
Datum narození: 12.6.1941
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Marie Drahokoupilová je česká herečka. Po absolutoriu DAMU krátce působila v kolínském oblastním divadle, poté na delší dobu zakotvila v pražském libeňském Divadle S. K. Neumanna (dnešní Divadlo pod Palmovkou). Od roku 1980 působí ve svobodném povolání.

Do paměti televizních diváků se, mimo jiné, zapsala svými televizními kurzy francouzštiny, které moderovala spolu se svojí hereckou kolegyní paní Irenou Kačírkovou.

V roce 1980 se provdala za rakouského obchodního zástupce Ervina Neuharta a odstěhovala do Vídně. Když se s ním pak v roce 1993 rozvedla, vrátila se zpět do Čech.

Filmografie

  • 2007 Bouřlivě s tebou
  • 2007 Opravdová láska   
  • 1996 Král Ubu (markýza Novohradská)
  • 1993 Svatba upírů (správcová)
  • 1991 Tedaldo a Elisa
  • 1987 Pehavý Max a strašidlá (lékárnice)
  • 1983 Jára Cimrman ležící, spící (vedoucí zájezdu)
  • 1981 V podstatě jsme normální (Zákaznice, Carmen)
  • 1979 Pan Vok odchází (Kateřina)
  • 1979 Rosnička (Fialová)
  • 1979 Kam nikdo nesmí
  • 1978 Pustý dvor (Regina)
  • 1977 Zítra vstanu a opařím se čajem (Markéta)
  • 1976 Běž, ať ti neuteče (Kabátová)
  • 1975 Cirkus v cirkuse (Francouzka)
  • 1974 Poslední ples na rožnovské plovárně (prof. Karmazínová)
  • 1974 Vel\'ká noc a vel\'ký deň (Bea Zlatošová)
  • 1974 Osud jménem Kamila (Ilona)
  • 1973 30 panen a Pythagoras (Vránová)
  • 1973 Tři nevinní (Jarmila Poupětová)
  • 1972 Morgiana (Alžběta)
  • 1971 Touha Sherlocka Holmese (cellistka)
  • 1971 Člověk není sám (Krásová)
  • 1971 Kam slunce nechodí (Elen)
  • 1970 Svatby pana Voka (Anna Marie)
  • 1969 Flirt se slečnou Stříbrnou (slečna Stříbrná)
  • 1968 Bylo čtvrt a bude půl (Jana Havelková)
  • 1966 Křišťálová noc
  • 1965 Sedm zabitých (mladá žena)
  • 1965 Svatba s podmínkou (Vlasta)
  • 1964 Dvanáct (Lenka)
  • 1963 Cesta hlubokým lesem (Anička)
  • 1959 Hlavní výhra (zaměstnankyně obchodního domu)
  • 1957 Štěňata (spolužačka)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky