a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Drbohlavová Jana

Jméno: Drbohlavová Jana
Datum narození: 22.11.1940
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jana Drbohlavová je česká herečka. Je dcerou českého fotografa Karla Drbohlava a bývalá manželka herece Ladislava Županiče, s nímž má jednoho syna.

Po absolutoriu pražské DAMU v roce 1963 nastoupila z popudu Oty Ornesta do svého angažmá v Městských divadlech pražských, kde v Divadle ABC působí až doposud.

Jedná se také o známou rozhlasovou herečku a dabérku, jenž mimo jiné namluvina i několik televizních večerníčků (např. Vepřík a kůzle).

Filmografie

  • 2009 Vyprávěj
  • 2006 Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí
  • 2003 PF 77
  • 1998 Postel
  • 1992 Náhrdelník
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1991 Přes padací mosty
  • 1990 Arabela se vrací
  • 1990 Pohádky pod lupou
  • 1990 Byli jsme to my?
  • 1990 Přísahám a slibuji
  • 1990 Tajemství Popelčina střevíčku
  • 1989 O princi, který měl smůlu
  • 1989 Utopím si ho sám
  • 1988 Chlapci a chlapi
  • 1987 O nejchytřejší princezně
  • 1987 Strašidla
  • 1986 Muž na drátě
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 Povídky malostranské: Hastrman
  • 1980 Arabela
  • 1980 Něco je ve vzduchu
  • 1979 Řekni mi to beze slov
  • 1979 Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie
  • 1977 Hněv
  • 1977 O líném Honzovi
  • 1976 Konečně si rozumíme
  • 1976 Terezu bych kvůli žádné holce neopustil
  • 1975 Dvojí svět hotelu Pacifik
  • 1975 Léto s Katkou
  • 1975 Na konci světa
  • 1974 Poslední královna
  • 1972 Aféry mé ženy
  • 1971 Dívka na koštěti
  • 1971 Návrat pana Ryšánka
  • 1970 Na kometě
  • 1970 Svatá hříšnice
  • 1969 Charleyova teta
  • 1969 Tělo Diany
  • 1968 Hříšní lidé města pražského
  • 1968 První třída
  • 1966 Prostě ani muk
  • 1964 Komedie s Klikou
  • 1964 Místenka bez návratu
  • 1964 Místo v houfu
  • 1964 Náš byteček
  • 1964 Neobyčejná třída
  • 1964 Vajíčko
  • 1963 Příběh jedné noci
  • 1961 Kohout plaší smrt
  • 1961 Kolik slov stačí lásce?
  • 1960 U nás v Mechově
  • 1960 Valčík pro milión
  • 1960 Všude žijí lidé
  • 1959 Život pro Jana Kašpara

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky