a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Fialová Květa

Jméno: Fialová Květa
Datum narození: 1.9.1929
Místo narození: Veľké Dravce, SR


Životopis

Květa Fialová je česká herečka, oblíbená divadelní, filmová a televizní diva, manželka českého režiséra Pavla Háši.

Po studiích na brněnské JAMU působila v několika oblastních divadlech, v Českém Těšíně, v Opavě, Kolíně, Českých Budějovicích a slovenském Martině. Od roku 1958 byla v angažmá v pražském Divadle ABC, které v té době řídil Jan Werich. Po sloučení Divadla ABC s Městskými divadly pražskými zde působila až do roku 1991. Jedná se o vyhledávanou a populární filmovou a televizní herečku.

Květa Fialová si zahrála také v mnoha českých filmech, jako např. Účastníci zájezdu (2006) tebou mě baví svět (1982), Adéla ještě nevečeřela (1977), Léto s Kovbojem (1976) nebo Já nejsem já (1985), Báječná léta pod psa (1997), Babička (1971). Zahrála si i v seriálu Bazén (2005) a Trapasy (2006). Děti si ji mohou pamatovat mj. z pohádky Dařbuján a Pandrhola (1959) nebo ze seriálu Arabela se vrací (1990). Nejnovějšm filmem, kde ji může vidět, je komedie Pamětnice (2009).

Filmografie

  • 2009 Pamětnice
  • 2007 Trapasy
  • 2006 Účastníci zájezdu (Šarlota)
  • 2006 Panic je nanic (Vaškova babička)
  • 2005 Já z toho budu mít smrt (Ernestina)
  • 2005 Bazén (Libuše Šubrtová)
  • 2002 Andělská tvář (matka představená)
  • 2002 Poslání s podrazem
  • 2001 Deník šílené manželky
  • 2000 Přízraky mezi námi
  • 1998 Všichni moji blízcí (stará Silbersteinová)
  • 1998 Pražský duet (Frída)
  • 1997 Báječná léta pod psa (babička Líba)
  • 1996 Pasáž (stará dáma)
  • 1996 Draculův švagr (5. Poslední zločin markýze de Sade - účastnice seance)
  • 1996 Život na zámku (Nová)
  • 1995 Byl jednou jeden polda (stará dáma)
  • 1995 Omyl děda Vševěda (Holotová)
  • 1994 Příliš hlučná samota (stará Mančinka)
  • 1991 Motýl na anténě
  • 1991 Prosím, vaše lordstvo!
  • 1986 Můj hříšný muž (Zdeňkova matka)
  • 1986 Operace mé dcery (Bahenská)
  • 1985 Já nejsem já (návrhářka)
  • 1984 Povídky malostranské
  • 1983 Evo, vdej se! (Firstová)
  • 1983 Samorost (Vanýsková)
  • 1983 S tebou mě baví svět (babička)
  • 1980 Půl domu bez ženicha (Sámková)
  • 1979 Cnostný Metod (Irenka)
  • 1979 Hra na telo (Divišova žena)
  • 1979 Smrť šitá na mieru (Blumová)
  • 1977 Adéla ještě nevečeřela (hraběnka Thunová)
  • 1976 Léto s kovbojem (Bobova matka)
  • 1974 Do zbrane, kuruci! (Prónayová)
  • 1974 Muž z Londýna (Sýkorová)
  • 1974 Skrytý prameň (Barbora)
  • 1973 Putovanie do San Jaga (Janet)
  • 1973 Srdce na lane (Pacúchová)
  • 1973 Kronika žhavého léta (Erna)
  • 1971 Babička (paní kněžna)
  • 1971 Slaměný klobouk (Anais Beauperthuisová)
  • 1971 Zaprášené histórie (1. Prípad zo železného - nevěrná manželka)
  • 1970 Partie krásného dragouna (Dragičová)
  • 1970 Ďábelské líbánky (redaktorka)
  • 1970 Na kolejích čeká vrah (Trojanová)
  • 1969 Den sedmý, osmá noc (Redaktorka)
  • 1969 Hvězda (Věra)
  • 1968 Třináctá komnata (Kateřina Kalistov)
  • 1968 Rekviem za kouzelnou flétnu (holka)
  • 1968 Jarní vody (Polozovová)
  • 1968 Objížďka (Anna Floriánová)
  • 1968 Bouřka (Romance o lásce - žena)
  • 1968 Hříšní lidé města pražského (Ulrychová)
  • 1967 Volanie démonov (Černeková)
  • 1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (Alice)
  • 1966 Smrt za oponou (Milada Havlová)
  • 1966 Vražda po našem (Alice)
  • 1966 Ženu ani květinou neuhodíš (Dáša)
  • 1966 Ostře sledované vlaky (hraběnka)
  • 1966 Fantom Morrisvillu (Clarence)
  • 1965 Člověk proti sobě (zpěvačka)
  • 1964 Limonádový Joe aneb Koňská opera (Tornádo Lou)
  • 1963 Einstein kontra Babinský (Zdenička)
  • 1962 Kýč je když...
  • 1961 Kolik slov stačí lásce (Marcela)
  • 1961 Florián (Hladká)
  • 1959 Dařbuján a Pandrhola (Marjána Klofátová)
  • 1959 Princezna se zlatou hvězdou (Florindella)
  • 1959 Dům na Ořechovce (Svátková)
  • 1958 Tenkrát o vánocích (vesnická dívka)
  • 1956 Zlatý pavouk (Irena)
  • 1955 Strakonický dudák (Bělena)
  • 1953 Výstraha (Věra)
  • 1952 Plavecký mariáš (Božka)
  • 1951 Štika v rybníce (Lída)
  • 1949 Velká příležitost (referentka Blanka)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky