a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Fialová Vlasta

Jméno: Fialová Vlasta
Datum narození: 20.1.1928
Místo narození: Brno, ČR


Životopis

Vlasta Fialová byla česká herečka, která celý svůj divadelní život strávila ve svém rodném městě Brně.

Půvabná diva, jenž v mládí zazářila v roce 1949 jako Divá Bára v jedné z filmových adaptací Babičky Boženy Němcové režiséra Vladimíra Čecha. Od roku 1950 až do konce života byla přední členkou brněnské činohry. Po úspěchu Divé Báry pak přicházely další velké role  ve filmech V. Kršky Z mého života (1955), Legenda o lásce (1956), ve filmech O. Vávry Občan Brych (1958), Policejní hodina (1960).

Nezapomenutelná se také stala, mimo jiné, její role kněžny v televizním přepisu Jiráskovy Lucerny z roku 1967.

Od svých 15 let spolupracovala Vlasta Fialová s rozhlasem v recitaci, dramatických rolích i jako šansoniérka. Oblíbila si melodram, který pak také učila na Janáčkově akademii múzických umění. Její hlasový projev se uchoval i na gramofonových deskách.

V brněnském divadle se seznámila se hercem Zdeňkem Kampfem, který se stal jejím manželem a s nímž měla syna Jiřího. 

Vlasta Fialová zemřela 13.1.1998 v Brně, kde je také pochována.

Filmografie

  • 1998 Stromy umírají vstoje
  • 1996 Kouzelný měšec
  • 1993 Na krásné vyhlídce
  • 1986 Jsi falešný hráč
  • 1986 O buchtách a milování
  • 1986 Povídka s dobrým koncem
  • 1986 Třetí sudička
  • 1985 My holky z Městečka
  • 1985 Plukovník Starbottle a krásná žalobkyně
  • 1983 Klíče
  • 1983 O zakletém hadovi
  • 1982 Odchod bez řádů
  • 1981 O vodě, lásce a štěstí
  • 1979 Hedvika
  • 1979 O chudém královstvíčku
  • 1979 Prokop Diviš
  • 1976 Racek
  • 1975 Tam, kde hnízdí čápi
  • 1975 Tango
  • 1971 Legenda o živých mrtvých
  • 1971 Strýčkův sen
  • 1971 Touha Sherlocka Holmese
  • 1969 Génius
  • 1968 Niet inej cesty
  • 1967 Lucerna
  • 1966 Věc Makropulos
  • 1965 Námestie svätej Alžbety
  • 1963 Deváté jméno
  • 1963 Spanilá jízda
  • 1962 Chlapec a srna
  • 1960 Policejní hodina
  • 1960 Zlé pondělí
  • 1959 Dom na rázcestí
  • 1958 Občan Brych
  • 1956 Legenda o lásce
  • 1955 Z mého života
  • 1954 Botostroj
  • 1953 Jestřáb kontra Hrdlička
  • 1950 Vítězná křídla
  • 1949 Divá Bára
  • 1949 DS - 70 nevyjíždí

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky