a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Frösslová Markéta

Jméno: Frösslová Markéta
Datum narození: 2.7.1987
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Markéta Frösslová je česká herečka. Matka je lékařka Dagmar Frösslová a otec je asistent střihu Ivan Frössl, který pracoval na filmech Tmavomodrý svět, Akumulátor I anebo Kolja a v seriálu Redakce. Přes otce se Markéta dostala k první malé roli v Akumulátoru. Z dramatického kroužku na základní škole pak její cesta vedla do Divadla Radar a na různé castingy.

Absolvovala šestileté španělské gymnázium v Praze a poté nastoupila na DAMU, kde studuje činoherní herectví. Se spolužákem z gymnázia Vojtěchem Kotkem se setkala před kamerou ve čtvrté řadě seriálu Pojišťovna štěstí, kde Vojtěch ztvárňuje roli Ondřeje Jánského a Markéta hraje jeho přítelkyni Valérii. Jednu z hlavních rolí - Danu, nejkrásnější dívku našich vod - hraje v seriálu Proč bychom se netopili.

Filmografie

  • 2010 Hepzibah - Sie holt dich im Schlaf
  • 2009 Ach, ty vraždy!
  • 2009 Proč bychom se netopili
  • 2008 Bez tváře
  • 2008 Hrobník 
  • 2008 Pojišťovna štěstí (Valerie)
  • 2007 Trapasy 
  • 2007 Proč bychom se netopili (Dana)
  • 2006 Účastníci zájezdu (kráska)
  • 2004 Redakce (Martina)
  • 1994 Akumulátor 1 (Anička)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky