a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Geprtová Libuše

Jméno: Geprtová Libuše
Datum narození: 21.12.1941
Místo narození: Kolín, ČR


Životopis

Libuše Geprtová byla česká divadelní a filmová herečka. Její nejslavnější rolí se stala postava Viktorky v televizní verzi Babičky.

V roce 1973 přijala angažmá v Divadle na zábradlí, prošla několik scénami, včetně brněnské činohry. Před kamerou se poprvé objevila ve špionážním dramatu Kohout plaší smrt (1961). Větší příležitosti se ji na Barrandově dostalo až po deseti letech, díky skvělému ztvárnění Viktory v televizním zpracování Babičky. Hlavní role vytvořila např. v dramatu Hordubal (1979), Pasáček z doliny (1983), Kam nikdo nesmí (1979), Lidé z metra (1974), V každém pokoji žena (1974). Spíše se ale objevovala ve vedlejších rolích a často spolupracovala s televizí. Vytvořila řadu rolí v televizních filmech, inscenacích, pohádkách a seriálech.

Ve 30 letech se jí narodil syn Svatopluk, jehož otcem je Vítězslav Jandák. Avšak rozhodla se, že bude syna vychovávat sama

Libuše Geprtová těžce onemocněla. V létě 2005 podstoupila operaci kvůli nádoru v hlavě a věřila, že nemoc překoná. O svém onemocnění nikdy veřejně nemluvila a své soukromí si pečlivě střežila. Proto bylo pro mnohé velkým překvapením, když dne 18.listopadu 2005 zemřela.

Filmografie

  • 2004 A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu
  • 1997 Četnické humoresky1993 Česká muzika
  • 1993 Laskavý divák promine
  • 1992 Jaké vlasy má Zlatovlásk
  • 1992 O princi, který měl o kolečko víc
  • 1991 Honorární konzul 1, 2
  • 1991 Pofoukej mi jahody 1-3
  • 1990 Houpačka (maminka)
  • 1986 Operace mé dcery (ředitelka)
  • 1984 Oldřich a Božena (porodní bába)
  • 1984 Komediant (žebračka)
  • 1984 Láska s vůní pryskyřice (Vlasta)
  • 1983 Záchvěv strachu (Antošová)
  • 1983 Pasáček z doliny (maminka)
  • 1983 Putování Jana Amose (šílená žena)
  • 1982 Má láska s Jakubem (svatebčanka)
  • 1981 Hodina života (Květa)
  • 1981 Ta chvíle, ten okamžik (Běla)
  • 1980 Ten svetr si nesvlíkej
  • 1980 Něco je ve vzduchu (babička Bartoníčková)
  • 1979 Hordubal (Polana)
  • 1979 Smrt stopařek
  • 1979 Kam nikdo nesmí (Marta)
  • 1976 Splynutí duší (matka malého Františka, selka)
  • 1974 Zbraně pro Prahu (Jílková)
  • 1974 V každém pokoji žena (Jiřina)
  • 1974 Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi (učitelka)
  • 1974 Lidé z metra (Balada o Bulfasovi - Andulka)
  • 1971 Babička (Viktorka)
  • 1966 Dáma na kolejích (Kateřina)
  • 1965 Úplně vyřízený chlap (Margit)
  • 1961 Kohout plaší smrt (Bětka)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky