a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hadrbolcová Zdena

Jméno: Hadrbolcová Zdena
Datum narození: 13.7.1937
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Zdena Hadrbolcová je česká herečka. Mimo jiné je také známa svým hereckým a autorským působením v experimentálním divadelním studiu Rubín na Malé Straně v Praze (což je někdejší Divadélko Na okraji).

Po absolutoriu DAMU působila po mnoho let v Divadle S. K. Neumanna v Praze-Libni (dnešní Divadlo pod Palmovkou), od roku 1996 byla členkou Divadla Na zábradlí, v letech 1999 až 2004 hrála v Divadle komedie a v Rokoku, od roku 2004 je opět členkou Divadla Na zábradlí.

Hned po škole navázala také spolupráci s filmem, kde debutovala v dramatu Černá sobota. Z dalších filmů uveďme např. Tarzanova smrt, Vánoce s Alžbětou, Už zase skáču přes kaluže, Přijela k nám pouť, Páni kluci, Kopretiny pro zámeckou paní, Návrat idiota, Jak se točí Rozmarýny, Jak svět přichází o básníky a dalších, v televizních inscenacích Bohouš, Romeo a Julie na konci listopadu, Počítání oveček, v seriálech Létající Čestmír, Sanitka, My všichni školou povinní, Redakce, Přítelkyně z domu smutku. V současné době hraje v televizním seriálu Ulice.

Zdena Hadrbolcová publikovala fejetony v Literárních novinách, je autorkou detektivního románu Paraple paní Černé.

Jako velmi mladá se provdala za svou studentskou lásku, ale vztah zkrachoval. Zato láska ke kameramanovi a dokumentaristovi Jiřímu Průchovi vydržela Zdeně mnoho let, i když se nevzali. Matkou se nestala.

 

 

Filmografie

  • 2009 Nespavost
  • 2008 František je děvkař
  • 2008 Pohádkové počasí
  • 2007 Chyťte doktora
  • 2007 Trapasy
  • 2005 Ulice
  • 2004 Modrý Mauritius
  • 2004 Návrat zbloudilého pastýře
  • 2004 Redakce
  • 2001 Náraz
  • 1999 Návrat idiota
  • 1997 Okno
  • 1992 Přítelkyně z domu smutku
  • 1991 Nebe, peklo, ráj
  • 1990 Kdo dostane burák?
  • 1990 Koho ofoukne větříček
  • 1990 Pohádky pod lupou
  • 1990 Princezna Hyacinta a tříhlavý drak
  • 1989 Dva lidi v ZOO
  • 1989 Kdo probudí Pindruše?
  • 1989 Skřivánčí ticho
  • 1988 Chlapci a chlapi
  • 1988 Nanečisto
  • 1988 O kouzelnici Klotýnce
  • 1988 Pouťová pohádka
  • 1988 Rodáci
  • 1987 Arabesky
  • 1987 Křeček v noční košili
  • 1987 Narozeniny režiséra Z. K.
  • 1987 Strom pohádek: O perníkové chaloupce
  • 1986 Hvězdy nad Syslím údolím
  • 1986 Můj hříšný muž
  • 1986 Návštěvní hodiny
  • 1986 O štěstí a kráse
  • 1986 Pan Pickwick
  • 1986 Sardinky aneb Život jedné rodinky
  • 1986 Vdova
  • 1985 Čekání na stříbrné zvonky
  • 1985 Do zubů a do srdíčka
  • 1985 Já nejsem já
  • 1984 Cizí holka
  • 1984 Koloběžka první
  • 1984 Létající Čestmír
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 O nosaté čarodějnici
  • 1984 Povídky malostranské: Slečna Máry
  • 1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1984 Rumburak
  • 1984 Sanitka
  • 1984 Všichni mají talent
  • 1984 Výbuch bude v pět
  • 1983 Byt je vykraden, maminko
  • 1983 Restaurace
  • 1983 Slavnosti sněženek
  • 1982 Má láska s Jakubem
  • 1982 Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického
  • 1981 Hodina života
  • 1981 Jak svět přichází o básníky
  • 1981 Kopretiny pro zámeckou paní
  • 1981 Víkend bez rodičů
  • 1980 Blues pro EFB
  • 1980 Jak namalovat ptáčka
  • 1980 Něco je ve vzduchu
  • 1980 Svítalo celou noc
  • 1979 Jak je důležité míti Filipa
  • 1979 Nebožtíci na bále
  • 1979 Pátek není svátek
  • 1978 Od zítřka nečaruji
  • 1978 Pan Tau a která je ta pravá?
  • 1978 Pan Tau na pionýrském tábore
  • 1978 Sólo pro starou dámu
  • 1977 Hop - a je tu lidoop
  • 1977 Jak se točí Rozmarýny
  • 1977 Pan Tau a kouzelnice
  • 1977 Pan Tau - Lov na slona
  • 1977 Pan Tau - Noc v safari
  • 1977 Pan Tau - Poplach v oblacích
  • 1977 Podivný výlet
  • 1976 Jezevec
  • 1976 Konečně si rozumíme
  • 1975 Anna, sestra Jany
  • 1975 My z konce světa
  • 1975 Páni kluci
  • 1974 Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi
  • 1973 Hroch
  • 1973 Inženýr
  • 1973 Němí
  • 1973 Přijela k nám pouť
  • 1973 Tři chlapi na cestách
  • 1972 Cesty mužů
  • 1972 O Sněhurce
  • 1972 Zlatá svatba
  • 1971 Romeo a Julie na konci listopadu
  • 1971 Slaměný klobouk
  • 1971 Ženy v ofsajdu
  • 1970 Už zase skáču přes kaluže
  • 1969 Pan Tau
  • 1969 Pan Větrovský z Větrova a paní Deštná z Dešťova
  • 1968 Bohouš
  • 1968 Vánoce s Alžbětou
  • 1965 Odcházeti s podzimem
  • 1962 Blbec z Xeenemünde
  • 1962 Deštivý den
  • 1962 Tarzanova smrt
  • 1960 Černá sobota

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky