a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hegerlíková Antonie

Jméno: Hegerlíková Antonie
Datum narození: 27.11:1923
Místo narození: Bratislava, SR


Životopis

Antonie Hegerlíková je česká herečka, od roku 1946 členka hereckého souboru Divadla na Vinohradech v Praze. Je manželkou divadelního teoretika a scénografa Antonína Dvořáka.

V roce 1943 ukončila studium herectví na Pražské konzervatoři a své první angažmá zažila v Divadle E. F. Buriana. Poté následovala krátká angažmá na dalších dvou pražských scénách. Od roku 1946 je členkou činoherního souboru Vinohradského divadla, kde za ta léta vytvořila zhruba výrazných 200 divadelních postav. Vyučuje herectví na Vyšší odborné škole herecké v Praze.

V roce 1999 získala Cenu Thálie za roli ženy A ve Třech velkých ženách.

Filmografie

  • 2006 Nevlastní bratr
  • 2000 Početí mého mladšího bratra
  • 1995 Fany
  • 1991 Princezna Fantaghiró
  • 1991 Proč pláčeš, břízo bílá
  • 1989 Démantový déšť
  • 1987 O princezně Jasněnce a létajícím ševci
  • 1987 Pojď, dáme sbohem žízni
  • 1981 Drž se rovně, Kačenko
  • 1981 V zámku a podzámčí
  • 1980 Oddělení zvláštní péče
  • 1980 Scapinova šibalství
  • 1979 Poprask na silnici E 4
  • 1978 Otec nebo bratr
  • 1975 Matka
  • 1974 Motiv pro vraždu
  • 1974 V každém pokoji žena
  • 1972 Slečna Golem
  • 1971 Babička I., II.
  • 1971 Dlouhý podzimní den
  • 1971 F. L. Věk
  • 1971 Kat nepočká
  • 1971 Lidé na křižovatce
  • 1971 Romeo a Julie na konci listopadu
  • 1971 Smrt černého krále
  • 1971 Svatba bez prstýnku
  • 1970 Alexandr Dumas starší
  • 1970 Dlouhá bílá nit
  • 1970 Svatá hříšnice
  • 1968 Zločin pátera Amara
  • 1967 Marketa Lazarová
  • 1967 Sedmero krkavců
  • 1965 Puščik jede do Prahy
  • 1961 Králíci ve vysoké trávě
  • 1958 Dnes naposled
  • 1952 Konec strašidel
  • 1952 Nástup
  • 1952 Velké dobrodružství
  • 1951 Akce B
  • 1950 Přiznání
  • 1950 Vstanou noví bojovníci
  • 1950 Zocelení
  • 1949 Dva ohně
  • 1949 Žízeň
  • 1943 Bláhový sen

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky