a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Holubová Eva

Jméno: Holubová Eva
Datum narození: 7.3.1959
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Eva Holubová je česká herečka. Je držitelkou Českého lva z roku 2000 za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Ene bene. V letech 1997, 1999 a 2005 byla na tuto cenu nominována za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmech Knoflíkáři, Pelíšky a Skřítek.

Za výkon ve filmu Účastníci zájezdu získala ocenění „nejlepší herecký výkon“ na festivalu Tribeca 2006 v New Yorku.

Od studií na DAMU se přátelí s Ivana Chýlková, jenž můžete společně vidět například ve hře Nahniličko v pražském Divadle Kalich. S Janem Krausem vydala knihu Pravdu, prosím!. V současnosti moderuje televizní pořad Futuroskop.

Má manžela Adama a dvojčata Karolínu a Adama. Děti Adam a Karolína uvádějí vědecko-technický cyklus.

Je známá svojí charitativní činností, úspěšným bojem s alkoholismem a občasnou externí angažovaností v politickém dění, jako například podpora během nejrůznějších kampaní.

Filmografie

  • 2016 Istalatér z Tuchlovic
  • 2015 Anna
  • 2015 Rudyho má každý rád
  • 2014 Hodinový manžel
  • 2013 Škoda lásky
  • 2012 Cesta do lesa
  • 2012 Líbáš jako ďábel
  • 2011 Autopohádky
  • 2010 Odcházení
  • 2009 Operace Dunaj
  • 2009 Doktor od jezera hrochů
  • 2009 Cukrárna
  • 2009 Hádej kdo lže 
  • 2008 Líbáš jako Bůh (Bohunka)
  • 2008 Taková normální rodinka (maminka Hanáková)
  • 2007 Gympl (ředitelka Mirka)
  • 2006 Účastníci zájezdu (matka Jolany)
  • 2006 Náves (Plívová)
  • 2005 Jak se krotí krokodýli (Jitka Bobulová)
  • 2005 Skřítek (matka)
  • 2003 Mazaný Filip (Tornádo You)
  • 2003 Pupendo (Alena Márová
  • 2003 Čert ví proč (Matylda)
  • 2003 Národ sobě aneb české moře v 18 přílivech (maminka)
  • 2002 Z města cesta
  • 2002 Waterloo po česku (2. Divoká)
  • 2002 Na psí knížku (Padrnosová)
  • 2001 Karlínská balada
  • 2000 Anděl Exit (Machatová)
  • 2000 Cesta z města (vesničanka)
  • 2000 Ene bene (Květa Laskoňová)
  • 2000 To jsem z toho jelen aneb Poslední učitel v Čechách
  • 2000 Duch český
  • 2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (Salaquardová)
  • 2000 Pravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcem
  • 1999 Pelíšky (učitelka Eva)
  • 1998 Hanele (Ester Fuxová)
  • 1998 Čas dluhů (Bohunka)
  • 1998 Pasti, pasti, pastičky (Anna)
  • 1997 Knoflíkáři (Pitomci - žena muže, který nepřispěl
  • 1996 Bubu a Filip (6. Domácí úkol - učitelka)
  • 1996 Draculův švagr (10. Geniální plán - Svatava)
  • 1995 Už (velitelova manželka)
  • 1995 Kde padají hvězdy (Kukalová)
  • 1994 Historky od krbu (6 - Boženka, manželka presidenta)
  • 1994 Historky od krbu (2 - hostinská)
  • 1994 Písničkáři k volbám aneb Boj o hlasy voličů (sebe)
  • 1991 Requiem pro panenku (Krocová)
  • 1991 Obecná škola (Čejková)
  • 1989 Vojtěch, řečený sirotek (Marie)
  • 1989 Čas sluhů (Bohunka)
  • 1989 Příběh '88 (Helena)
  • 1989 Strašidlo cantervillské 
  • 1988 Pražská pětka (1. Směr Karlštejn - matka
  • 1987 Páni Edisoni (učitelka)
  • 1985 Tichá radosť (Jana)
  • 1984 Co je vám, doktore? (sestra)
  • 1981 Skleněný dům (Pavlíkova matka)
  • 1981 Kopretiny pro zámeckou paní (Hanka)
  • 1981 To můj Láďa (Ona)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky