a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Horáková Marie

Jméno: Horáková Marie
Datum narození: 28.12.1959
Místo narození: České Budějovice, ČR


Životopis

Marie Horáková je česká herečka, hudebnice, zpěvačka, hudební skladatelka, režisérka a moderátorka. Jedná se také o autorku dvou knih pro děti.

Na pražské DAMU vystudovala loutkářství, obor režie a dramaturgie. V divadle Minor pracovala jako dramaturgyně, scenáristka a režisérka.

Kromě toho také zpívala a hrála na klavír a baskytaru v rockové skupině Zuby nehty, se kterou nahrála také několik desek. Působila jako moderátorka v rádiu Limonádový Joe. V současnosti se věnuje také dabingové režii a loutkoherectví. Žije v Praze a má čtyři děti s bývalým manželem Tomášem Míkou.

Filmografie

  • 1982 Rendezvous in Paris
  • 1980 Krakonoš a lyžníci
  • 1979 Chvíle pro píseň trubky
  • 1977 Jak se budí princezny
  • 1974 Robinsonka
  • 1971 Slaměný klobouk

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky