a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Andrlová Ivana

Jméno: Andrlová Ivana
Datum narození: 28.9.1960
Místo narození: Vysoké Mýto, ČR


Životopis

Ivana Andrlová je česká herečka.

Po studiu na pražské konzervatoři působila v Divadle Jiřího Wolkera (dnešní Divadlo v Dlouhé). Od devavadesátých let střídavě hrála v různých pražských hereckých souborech. Od roku 1997 je členkou soukromé Divadelní společnosti Háta.

Do širší divácké povědomosti vstoupila v televizním seriálu Podnájemníci režiséra Františka Filipa, zahrála si v i miniseriálu Kotva u přívozu režisérky Marie Poledňákové, kde excelovala poprvé s Miroslavem Vladykou. V době svého mládí výrazná představitelka chytrých a inteligentních televizních princezen a další dívčích rolí zejména v televizních filmech a seriálech.

Je i velmi dobrá dabérka, což prokázala nadabováním hlavní představitelky Ally amerického televizního seriálu Ally MacBealová či hlavní představitelky seriálu Divoký anděl Natalii Oreiro.

V České televizi vystupuje společně s moderátorem Alešem Cibulkou v pořadu věnovanému češtině.

Filmografie

  • 2009 Vyprávěj
  • 2007 Trapasy
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2002 Zázračné meče
  • 2000 Pra Pra Pra?
  • 1997 Milenka dvou pánů
  • 1995 Marie Růžička
  • 1995 Omyl děda Vševěda (princezna Kristýna)
  • 1992 Náhrdelník
  • 1991 Holky, kluci, komici
  • 1991 Kučírek versus Kučírek
  • 1991 Víla z jeskně zla
  • 1988 Chlapci a chlapi (Marta Rážová)
  • 1988 O zrzavé andule
  • 1988 Přejděte na druhou stranu
  • 1987 Nejistá sezóna
  • 1987 Ať přiletí čáp,královno! (princezna Běla)
  • 1987 Drahá tetičko
  • 1987 Polom v bezvětří
  • 1986 PřípadKolman
  • 1986 Mladé víno (Lenka)
  • 1986 Sardinky, aneb život jedné rodinky
  • 1985 Co takhle svatba, princi? (Běla)
  • 1985 Slavné historky zbojnické
  • 1985 Lucie a Marta
  • 1985 A co ten ruksak, králi?
  • 1985 Pusu, pusu, pusu!
  • 1984 Létající Čestmír (Zuzana Trnková, sestra Čestmíra)
  • 1984 Sanitka (Alžběta)
  • 1984 Bambinot
  • 1984 Chytrá princezna
  • 1984 Tři princezny tanečnice
  • 1983 Bhudžangásána znamená Kobra
  • 1983 Vítr v kapse (Helena)
  • 1982 Dobrá voda (Irena Šemberová )
  • 1982 Hlavní výhra
  • 1982 Za humny je drak (Lidka)
  • 1982 Zelená vlna (sestřička)
  • 1981 Monstrum z galaxie Arkana (Gábi)
  • 1981 Zralé víno (Lenka)
  • 1980 Dnes v jednom domě
  • 1980 Dopis psaný španělsky (Alena)
  • 1980 Princové jsou na draka (princezna Lenka )
  • 1980 Příliš mladí na lásku
  • 1979 Arabela
  • 1978 Otec nebo bratr (Alenka)
  • 1978 Princ a Večernice (Lenka)
  • 1978 Sólo pro starou dámu
  • 1976 Podnájemníci (Alenka)
  • 1974 30 případů majora Zemana

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky