a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hrubešová Markéta

Jméno: Hrubešová Markéta
Datum narození: 17.3.1972
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Markéta Hrubešová je česká herečka a modelka.

Jako dítě ráda tancovala a hrála v Dismanově dětském rozhlasovém souboru. Po absolutoriu pražské konzervatoře krátce působila ve východočeském divadle v Pardubicích. Nyní působí v Divadle Skelet Pavla Trávníčka.   

Před kamerou začínala již dětskými rolemi v televizi(O ptáku Ohniváku) i ve filmu (Modré z nebe). Hlavní roli v milostném dramatu Oznamuje se láskám vašim, židovskou dívku Sedím na konári a je mi dobre, v satirické komedii Divoké pivo, v komedii Andělské oči, Golet v údolí, Konec básníků v Čechách, Příliš hlučná samota a Zdivočelá země. Hrála i v pohádkách. Nachází uplatnění i v zahraničních filmech

Kromě herectví využívala také svůj osobní půvab a atraktivní vzhled a pracovala jako fotomodelka.

Se svým životním partnerem, fotografem Davidem Krausem, má dceru Christel.

Filmografie

  • 2010 Saxana - veletrh strašidel
  • 2009 Domina 
  • 2009 Jménem krále
  • 2009 Nepolepšitelný 
  • 2009 Rádio
  • 2007 Boží duha
  • 2006 To nevymyslíš!
  • 2005 Ulice (Tamara Elliot)
  • 2003 Bankrotáři (Evženie (zrádná manželka)
  • 2003 Jak básníci neztrácejí naději  (Ivetka)
  • 2001 Strážce duší
  • 1998 Zima 1989
  • 1997 Zdivočelá země (Alena)
  • 1996 Konto separato (Koubková)
  • 1994 Andělské oči  (Uršula)
  • 1994 Detektiv Martin Tomsa (Zlatá klec)
  • 1994 Golet v údolí  (turistka)
  • 1994 Příliš hlučná samota  (Diva)
  • 1994 Spoutaný žár
  • 1993 Divoké pivo  (Dobromila / Evelína)
  • 1993 Konec básníků v Čechách  (sekretářka)
  • 1993 Žiletky  (Kristýna)
  • 1992 Dvanáct měsíčků (Maruška)
  • 1992 Lady Macbeth von Mzensk (Kateřina)
  • 1991 Kdyby tisíc klarinetů
  • 1989 Jestřábí moudrost  (Viola)
  • 1989 Oznamuje se láskám vašim  (Ulrika)
  • 1989 Sedím na konári a je mi dobre  (Ester)
  • 1983 Modré z nebe  (zrzavá holčička)
  • 1980 O ptáku Ohniváku
  • 1975 Ondine

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky