a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hrzánová Barbora

Jméno: Hrzánová Barbora
Datum narození: 22.4.1964
Místo narození: České Budějovice, ČR


Životopis

Barbora Hrzánová je česká herečka, dcera herce Jiřího Hrzána. Po absolvování pražské DAMU nastoupila do angažmá v Národním divadle. Z něj pak v roce 1993 přešla do Divadla Na zábradlí.

První známější filmovou rolí byla pro ni mentálně postižená Johanka v Renčově filmu Requiem pro panenku z roku 1991, za což byla oceněna na filmovém festivalu v Torontu. Roku 1994 získala Cenu Alfréda Radoka za nejlepší ženský herecký výkon v Čechovově Rackovi. Poté s Janem Hrušínským hrála deset let v Divadle v Řeznické v divadelních inscenacích Hello Dolly a Polská krev. V Divadle Na Jezerce hrála roli Štěpky ve hře Petrolejové lampy.

Na cenu Českého lva byla dvakrát nominována za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli a to ve filmech Díky za každé nové ráno z roku 1994 a Spiklenci slasti z roku 1996. Se svým partnerem Radkem Holubem hrála ústřední dvojici v komedii Zdeňka Tyce Už. Za inscenaci Hrdý Budžes hranou v příbramském divadle, obdržela v roce 2003 cenu Thálie. Dále hrála v pohádkách Čert ví proč (2003) a Hezké chvilky bez záruky (2006). Hrála v televizním seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

Barbora Hrzánová zpívá ve skupině Condurango, pro kterou i skládá vlastní písně.

Bářiným životním partnerem je herec Radek Holub. 

Filmografie

  • 2009 Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?
  • 2009 T.M.A.
  • 2009 Ženitba
  • 2008 Dívka a kouzelník
  • 2008 Fišpánská jablíčka
  • 2008 Líbáš jako Bůh
  • 2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy
  • 2008 Usnula jsem
  • 2007 Křišťálek meč
  • 2007 O dívce, která šlápla na chléb
  • 2006 Hezké chvilky bez záruky
  • 2006 Kočky
  • 2006 Pakárna
  • 2005 Dobrá čtvrť
  • 2003 Čert ví proč
  • 2003 Čtyři uši na mezi
  • 2003 Hrdý Budžes (divadlo)
  • 2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
  • 2002 Čarodějné pohádky
  • 2002 Kožené slunce
  • 2002 Počkej, až zhasnu
  • 2002 Únos domů
  • 2001 Azyl
  • 2001 Černí andělé
  • 2000 Jak to chodí u hrochů
  • 1999 Schůze
  • 1998 Mladý chemik
  • 1996 Spiklenci slasti
  • 1995 Rok na vsi (divadlo)
  • 1995 Trio
  • 1995 UŽ
  • 1994 Díky za každé nové ráno
  • 1993 Modrý pták
  • 1992 Krvavý román
  • 1992 Městem chodí Mikuláš
  • 1991 Krásná čarodějka
  • 1991 Milostivé léto
  • 1991 Přes padací mosty
  • 1991 Requiem pro panenku
  • 1991 Wolfgang A. Mozart
  • 1991 Zavřeno pro rodinný smutek
  • 1990 Největší z Pierotů
  • 1990 O hloupé havířce
  • 1986 Blankytná pohádka
  • 1985 Blázinec v prvním poschodí

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky