a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hubeňáková Svatava

Jméno: Hubeňáková Svatava
Datum narození: 19.6.1928
Místo narození: Štramberk, ČR


Životopis

Svatava Hubeňáková je česká herečka.

Po absolutoriu pražské DAMU svoji hereckou kariéru odstartovala působením ve Východočeském divadle v Pardubicích v letech 1955–1961. V letech 1961–1963 byla členkou hereckého souboru Filmového studia Barrandov. V pražské Laterně magice vystupovala v letech 1964–1990, dále také hrála v kladenském Divadle Jaroslava Průchy.

Krátce po absolutoriu na DAMU získala svou první filmovou roli – její postava Slávky Hančové ve filmu Synové hor (1956) byla zároveň největší, kterou na stříbrném plátně vytvořila. Naposledy se objevila před televizní kamerou  v seriálu Hříchy pro diváky detektivek (1995).

Kromě toho vytvořála několik desítek filmových a televizních postav, věnovala se i práci v dabingu.

Svatava Hubeňáková je bezdětná, jejím prvním manželem byl ing. Emil Uchytil, po ovdovění se pak podruhé provdala za MUDr. Karla Barcala.

Filmografie

  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1990 Král kolonád
  • 1988 Rodáci
  • 1985 Veronika
  • 1985 Vlak dětství a naděje
  • 1984 Láska z pasáže
  • 1982 Zelená vlna
  • 1981 Okres na severu
  • 1979 Dnes v jednom domě
  • 1978 Píseň o stromu a růži
  • 1976 Dům Na poříčí
  • 1966 Poklad byzantského kupce
  • 1964 Dobrodružství s nahým klukem
  • 1964 Návraty
  • 1963 Deváté jméno
  • 1963 Ikarie XB1
  • 1963 Umřel nám pan Foerster
  • 1962 Oranžový měsíc
  • 1962 Pevnost na Rýně
  • 1962 Zelené obzory
  • 1956 Synové hor

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky