a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hudečková Eva

Jméno: Hudečková Eva
Datum narození: 3.12.1949
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Eva Hudečková, rozená Eva Trejtnarová  je česká herečka a spisovatelka, manželka houslového virtuóza Václava Hudečka.

Vystudovala herectví na Divadelní fakulta Akademie múzických umění. Herecké profesi se věnovala do roku 1984. Mimořádně atraktivní až exotický vzhled ji předurčoval k obsazování do rolí sebevědomých či panovačných krasavic, někdy až "potvor". Ztvárnila řadu zajímavých rolí v divadle, ve filmu (např. Svatby pana Voka, Dvě věci pro život, Rodeo, Jak utopit dr. Mráčka, aneb Konec vodníků v Čechách, Bouřlivé víno, Čas lásky a naděje, Což takhle dát si špenát) i v televizi (seriály Kamenný řád a především Sanitka), byla oceněna několika cenami. Od podzimu 1984 začala všechny nabízené role odmítat.

Když skončila s herectvím, vydala se na dráhu spisovatelky; podle vlastních slov bylo posaní pro ni cestou z rozčarování a proto v jejích příbězích vždy vítězí dobro. Spolupracovala s Filmovým studiem Barrandov jako autorka scénářů.

Filmografie

  • 1995 Sen o krásné panně
  • 1985 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1985 Skalpel, prosím (lékařka)
  • 1984 Sanitka
  • 1984 Rubikova kostka
  • 1983 Takový talent
  • 1978 Dievča z jazera (Bela)
  • 1977 Což takhle dát si špenát (Mária)
  • 1976 Případ mrtvých spolužáků (Gerstlová)
  • 1976 Zítra to roztočíme, drahoušku (Jana)
  • 1976 Čas lásky a naděje (Tereza)
  • 1976 Bouřlivé víno (Eva)
  • 1974 Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (Polly)
  • 1974 Lidé z metra (Chebský fenik - Dagmara)
  • 1974 Byl jednou jeden dům
  • 1972 Dvě věci pro život (Božka)
  • 1972 Rodeo (Helena)
  • 1971 Lidé na křižovatce (Růžena)
  • 1970 Svatby pana Voka (dívka z Vokova fraucimoru)
  • 1970 Naši pred bránami (Manca)
  • 1967 Malé letní blues (Anča)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky