a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Issová Martha

Jméno: Issová Martha
Datum narození: 22.3.1981
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Martha Issová je česká herečka, dcera herečky Lenky Termerové a filmového režiséra syrského původu Morice Issy. Její sestřenicí je česká herečka Klára Issová. Patří k nejnadanějším a také nejvytíženějším mladým herečkám.

Začínala hrát v pražském Divadle na Fidlovačce, v současnosti působí v pražském Dejvickém divadle. Čeští televizní diváci ji znají z televizních seriálů Hip nebo hop či Dobrá čvrť. V filmu úspěšně debutovala v roce 1999 v snímku Karla Kachyni Hanele, od té doby si zahrála v několika dalších pozoruhodných filmech, mimo jiné i ve filmu Tajnosti režisérky Alice Nellis z roku 2007, Děti noci (2008), Operace Dunaj (2009), Mamas & Papas (2010), Čtyřlístek ve službách krále (2011), Lidice (2011).

V dubnu 2010 se účastnila společně s Jiřím Mádlem a Petrem Zelenkou přípravy klipu určeného pro mládež „Přemluv bábu a dědu, ať nevolí levici,“ který zvedl vlnu vášní a stal se tématem polemiky na stránkách osobních blogů i internetových periodik.

Filmografie

  • 2011 Čtyřlístek ve službách krále
  • 2011 Lidice
  • 2010 Mamas & Papas
  • 2010 Přemluv bábu
  • 2009 Operace Dunaj
  • 2009 Líbáš jako Bůh (Bela)
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2008 Natěrač
  • 2008 Děti noci (Ofka)
  • 2008 O bílé paní
  • 2007 Tajnosti (Cecílie)
  • 2006 Náves (Monika)
  • 2005 Psí kus
  • 2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (Marta, učnice v Našem Vojsku)
  • 2005 Dobrá čtvrť (Katka Erhartová)
  • 2004 Hop nebo trop (Bohunka)
  • 2002 Děvčátko (kadeřnice Věra)
  • 2001 Otec neznámý
  • 2001 Nelásky Jarmila)
  • 2001 Tuláci
  • 2000 Začátek světa (Marta)
  • 1999 Početí mého mladšího bratra (Haroslava Bláhova)
  • 1999 Debut (Jitka)
  • 1999 Otevřené dveře (Líza)
  • 1998 Hanele
  • 1997 O princezně, která nesměla na slunce

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky