a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Antalová Alena

Jméno: Antalová Alena
Datum narození: 28.7.1972
Místo narození: Bratislava, SR


Životopis

Alena Antalová je slovenská herečka, která od roku 1994 působí v Městském divadle Brno na hudební a činoherní scéně. Je absolventkou bratislavské konzervatoře a JAMU obor muzikálové herectví. Je vnučkou scénografa SND Ladislava Vychodila.

Držitelka ceny Thálie za rok 1999 v kategorii Talent roku do 33 let za roli v divadelní hře Mistr a Markétka (Markétka).

Známá také ze seriálu Četnické humoresky (Ludmila Horká) a Pojišťovna štěstí (Anna Jánská). Nazpívala sólové party k filmu Kytice.

V září 2005, v sedmém měsíci svého prvního těhotenstí, se v Náměšti na Hané provdala za podnikatele Josefa Juráčka. Mají spolu dvě holčičky prvorozenou Alenku a o dva roky mladší Elenku a také syna Josefa, který je z Juráčkova prvního manželství.

 

Filmografie

  • 2007 V jámě lvové
  • 2007 Epilog  (Ludmila Arazímová)
  • 2007 Klondajk (Ludmila Arazímová)
  • 2007 Poslední soud (Ludmila Arazímová)
  • 2007 Skokan (Ludmila Arazímová)
  • 2007 Tizian (Ludmila Arazímová)
  • 2004 Pojišťovna štěstí (Anna Jánská)
  • 2003 Doktor Smrt II. (Ludmila Arazímová)
  • 2003 Společník
  • 2001 Mistr a Markétka
  • 1997 Četnické humoresky (Ludmila Arazímová)
  • 1984 Čierný slnovrat
  • Sny svatojánských nocí (Matka - Polymnia)
  • Divotvorný hrnec (Káča)
  • Mamzelle Nitouche (Denisa)
  • Legenda (Princezna Veronika)
  • Manon Lescaut (Modesta)
  • Alzběta Anglická (Lady Mary)
  • West Side Story (Maria)
  • Heda Gablerová (Paní Elvstedová)
  • Othello (Desdemona)
  • Cyrano z Bergeracu (Roxana)
  • Kean IV. (Helena)
  • Hra o lásce, smrti a věčnosti (Sophie de Lavoisier)
  • Amadeus (Větříček)
  • Babylon (Nebeská panna, Matka)
  • A babička slaví devětadevadesáté narozeniny (Mahulena)
  • My Fair Lady (ze Zelňáku) (Líza Ďulínková)
  • Mistr a Markétka (Markétka)
  • Nasi furianti (Markýtka)
  • Zkouška aneb Potrestaná láska (Hortensie)
  • Sluha dvou pánů (Beatrice Rasponi)
  • Svět plný andělů (Ráchel)
  • Marná lásky snaha (Princezna francouzská)
  • Kamenný host aneb Prostopášník (Donna Anna)
  • Král Jindřich VIII. (Královna Kateřina)
  • Arkádie (Hana Jarvisová)
  • Hair (Victoria)
  • Maskaráda (Nina)
  • Zahrada divů (Ahinsa)
  • Nana (Nana)
  • Jeptisky II (Sestra Marie Amnézie)
  • Hello Dolly (Paní Moleynová)
  • Někdo to rád horké (Sugar)
  • Malá nočná hudba v SND (Anna)
  • Pinokio (Angelina)
  • V jámě lvové (Helena Schwaigerová)
  • Čarodějky z Eastwicku (Sukie)

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky