a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Kabátová Zita

Jméno: Kabátová Zita
Datum narození: 27.4.1913
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Zita Kabátová, provdaná Zita Zavřelová je česká herečka.

Zita pochází z umělecky založené rodiny, její tatínek hrál ochotnicky divadlo, psal divadelní hry pro loutkové divadlo. Její strýc Josef Šváb-Malostranský byl známý pražský kabaretiér a první český filmový herec.

Manželka českého sportovce, veslaře-skifaře, československého reprezentanta, olympionika a politického vězně Jiřího Zavřela prožila velmi rušný a pestrý život. Za svůj život si zahrála přibližně v 60 filmech. Pro Divadlo Oldřicha Nového (Nové divadlo), kde jeden čas sama vystupovala, dokonce sama napsala jednu autobiograficky laděnou divadelní hru.

Hrála ve filmech: Sextánka, Světlo jeho očí, Manželství na úvěr, Žena na rozcestí, Její hřích, Zlaté dno, Přednosta stanice, Madla zpívá Evropě, Počestné paničky pardubické, Muži nestárnou, Advokát chudých, Hvězda, později ještě Bororo, Kulový blesk, Zapomenuté světlo, Král Ubu, Modré z nebe, Želary, Babí léto.

Filmografie

  • 2009 Pamětnice
  • 2009 Hodinu nevíš
  • 2004 Zlatá brána
  • 2003 Želary
  • 2001 Babí léto
  • 2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
  • 2000 To jsem z toho jelen
  • 1998 Na lavici obžalovaných justice
  • 1997 Modré z neba
  • 1996 Král Ubu
  • 1996 Zapomenuté světlo
  • 1988 Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou
  • 1987 Jak básníkům chutná život
  • 1981 Kaňka do pohádky
  • 1981 V podstatě jsme normální
  • 1980 Kluci z bronzu
  • 1980 V hlavní roli Oldřich Nový
  • 1979 Kam nikdo nesmí
  • 1978 Kulový blesk
  • 1978 Skandál v Gri - Gri baru
  • 1977 Biela stužka v tvojich vlasoch
  • 1977 Všichni proti všem
  • 1976 Noc klavíristy
  • 1975 Akce v Istanbulu
  • 1975 Tam, kde hnízdí čápi
  • 1974 Případ mrtvého muže
  • 1972 Akce Bororo
  • 1972 Ukradená bitva
  • 1971 Svět otevřený náhodám
  • 1971 Ženy v ofsajdu
  • 1969 Hvězda
  • 1944 Hudbou za štěstím
  • 1944 Osud na řece
  • 1944 Počestné paní pardubické
  • 1942 Muži nestárnou
  • 1942 Zlaté dno
  • 1941 Advokát chudých
  • 1941 Pantáta Bezoušek
  • 1941 Provdám svou ženu
  • 1941 Přednosta stanice
  • 1940 Artur a Leontýna
  • 1940 Madla zpívá Evropě
  • 1940 To byl český muzikant
  • 1940 Život je krásný
  • 1939 Děvče z předměstí anebo Všecko příjde na jevo
  • 1939 Její hřích
  • 1939 Kdybych byl tátou
  • 1939 Lízino štěstí
  • 1939 Osmnáctiletá
  • 1939 Srdce v celofánu
  • 1939 Tulák Macoun
  • 1939 U svatého Matěje
  • 1939 Zlatý člověk
  • 1939 Žabec
  • 1939 Ženy u benzinu
  • 1938 Bláhové děvče
  • 1938 Manželka něco tuší
  • 1938 Stříbrná oblaka
  • 1937 Klatovští dragouni
  • 1937 Kvočna
  • 1937 Lízin let do nebe
  • 1937 Žena na rozcestí
  • 1936 Lojzička
  • 1936 Manželství na úvěr
  • 1936 Rozkošný příběh
  • 1936 Světlo jeho očí
  • 1936 Ulička v ráji
  • 1936 Vzdušné torpédo 48

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky